F-Pupillen (najaar) F6, 5e klasse 19

31 oktober 2009 9:55

De Meern

De Meern F8 tegen Vriendenschaar F6 : 5-0

Vandaag moeten we tegen de Meern F8. Na onze laatste overwinning en een weekje vakantie kon dit nog wel eens weer een overwinning opleveren. De Meern staat immers onder ons.

De Meern heeft maar 7 spelers dus moesten we met 3 man wisselen en wisselen is niet leuk, maar nu dus wel noodzakelijk, want we kunnen niet met 10 tegen 7 spelen.

We beginnen met Dylan op doel. Hij blijkt goed in vorm te zijn. We beginnen gelijk goed op de helft van onze tegenstander. Jelmer komt met een mooie actie, hij haalt de bal keurig weg voor ons eigen doel. We moeten een beetje naar elkaar zoeken en spelen erg op een kluitje. Er volgt een mooi schot van onze tegenstander op ons doel, maar gelukkig gaat hij naast.

Dan komt Hidde alleen in actie maar helaas is er niemand om hem voorin te helpen, omdat Omar 10 minuten in de wissel staat. Joas ziet goed dat Hidde vrij staat en speelt hem mooi aan.

Dan doen ze het omgekeerd, Hidde neemt een vrije trap en Joas neemt hem professioneel aan. Dan schiet Joas op het doel, helaas mis, dan Hidde, ook hij neemt een schot op doel, weer mis, daarna heeft Devin een goede kans, schot op doel, weer mis.

Wat is dat toch met ons vandaag zoveel mooie kansen, maar hij wil er maar niet in gaan.

Dani merkt dan ook op dat we dan wel niet scoren, maar zeker meer balbezit hebben de eerste helft (klinkt al erg als een profvoetballer). Marcin gaat ook nog op solo maar schiet de bal achter het doel.

Dan gebeurt waar we de hele tijd al bang voor zijn: De Meern krijgt 1 kans en benut hem 1-0.

Devin raakt tijdens de verdediging dusdanig geblesseerd dat Anneloes er met de verzorgingstas aan te pas moet komen. Gelukkig staat hij vrij snel weer op.

Het wordt na dat eerste doelpunt even erg gevaarlijk voor ons doel, maar op Dylan kunnen we bouwen, hij doet prima werk in het doel.

Dan volgt toch een 2-0 voor De Meern. In eerste instantie wordt hij door Dylan goed uitgehouden, maar dan gaat hij er toch in. Marcin krijgt vlak voor rust nog even instructies van zijn vader. Maar dan zit de eerste helft erop.

De tweede helft gaat Devin ons doel verdedigen, hij voelt zich ondanks de blessure gelukkig toch fit genoeg om het aan te kunnen.

Joas komt gelijk weer goed in actie en Jelmer werkt de bal keurig weg. Als het aan onze kant gevaarlijk wordt staat Devin zijn mannetje en houdt de bal goed uit. Dani en Jelmer storen een speler van De Meern die op ons doel komt aangestormd, maar kunnen niet voorkomen dat de bal er ingaat. 3-0

Hidde gaat in de tegenaanval, maar de bal stuit op de keeper van De Meern.

Dan volgt er nog een tweede poging van Hidde, in het zijnet, maar goed geprobeerd.

De 4-0 volgt, een doelpunt die voor Devin onmogelijk gehouden kon worden.

Om het goed te maken houdt Devin tot drie keer toe zijn doel leeg, terwijl het toch goede pogingen waren van onze tegenstander.

Eigenlijk was het tijd, maar de scheids liet nog even doorspelen. Er volgde een goede verdedigingsactie van Steyn en Hidde kwam nog even in actie, maar De Meern werd gered door de Keeper.

Jelmer, Marcin en Joas gingen in de achtervolging. Onze tegenstander ging namelijk in rap tempo richting ons doel. 5-0. En de scheids fluit af.

Een spannende wedstrijd waarin we wel konden zeggen, dat we beter of zeker net zo goed waren, alleen hij wilde er maar niet in gaan.

In de kleedkamer was het feest, Yannick was jarig en is 8 jaar geworden, chipjes voor iedereen en we hebben zeker ons best gedaan en een leuke wedstrijd laten zien.

Volgende week 7 november tegen Hercules F8. Om 8:30 uur aanwezig, 9:00 uur begint de wedstrijd. Ook Hercules staat in de stand onder ons, dus wie weet gaan we thuis weer een overwinning tegemoet.