96'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

14 oktober 2012 14:00

Engel, J.P.

Vriendenschaar heeft een onnodige 3-2 nederlaag tegen PVCV geleden. Een paar zwakke momenten tijdens de wedstrijd werden ons elftal fataal. De tweede competitienederlaag is een feit. De kans op de titel in de eerste periode is daardoor eveneens weggegeven.

Karim el Ghoulbzouri door drie PVCV'ers aangepakt.

Vriendenschaar manifesteerde zich in de eerste helft als de betere ploeg en toch keek het tegen de rust tegen een 1-0 achterstand aan.

Al in de tweede minuut kreeg Pascal Rinck de kans om de score te openen, maar zijn lob over de keeper heen, na een dieptepass, mislukte.
In de achtste minuut mocht Chahid Badaoaui een vrije trap nemen die de keeper van PVCV met alle moeite van de wereld nog kon tegenhouden.
In de zeventiende minuut gebeurde van alles. Eerst kreeg PVCV een kans doordat Vriendenschaar te veel opgedrongen was. PVCV brak uit, maar Roy Roodenburg kon de bal op de rand van het strafschopgebied nog net onderscheppen. In dezelfde minuut een pass van Niek Amelink op Chahid, maar die kon net niet bij de bal om er vlak vóór de keeper nog iets goeds mee te doen. En tenslotte kreeg Boaz Souhwat nog een goede kans, maar hij knalde de bal te wild in het zijnet.

Heftig duel om de bal.

De wedstrijd ging doelpuntloos voort tot in de 42e minuut. Bij een aanval van Vriendenschaar mocht Boaz een ingooi nemen. De bal werd naar Youssef Ramdani gegooid en die speelde vervolgens te kort terug op Roy Roodenburg. Een aanvaller van PVCV kon hierdoor de bal onderscheppen en in het doel van Vriendenschaar deponeren: 1-0. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft verscheen Adrian Koziolek in het veld voor Boaz Souhuwat. Adrian stond koud in het veld of het stond al 2-0 voor PVCV. In de tweede minuut na rust kreeg PVCV een hoekschop te nemen. De bal kwam voor het Vriendenschaardoel en werd door onze defensie verkeerd beoordeeld, waarna het voor PVCV een koud kunstje was om de 2-0 te scoren. Weliswaar in buitenspelsituatie maar hoewel Marcel van Dalen dit aangaf wilde de scheidsrechter daar niet van horen en keurde de onterechte goal toch goed.

Toch was het Adrian die aan de basis stond voor de aansluitende treffer. In de 62e minuut ontving hij de bal, kapte vervolgens zijn tegenstander uit, trok vanaf de achterlijn de bal terug op Pascal Rinck, die vervolgens uit de geboden kans de 2-1 scoorde.

In de 75e minuut moest Adrian zwaar geblesseerd het veld ruimen nadat hij ter hoogte van de dugout van Vriendenschaar van achteren was geraakt door een PVCV speler, die daarvoor slechts geel kreeg maar wat rood had moeten zijn.
Adrian was niet in staat verder te spelen en hij werd vervangen door Ilias Jijih.

Luchtduel met Sander Verbeek.
De wedstrijd naderde zijn einde. In de eerste minuut daarvan kwam Vriendenschaar toch nog op gelijke hoogte. Bij een aanval kon de keeper van PVC de bal niet klem krijgen en kon Niek Amelink uit de rebound de 2-2 scoren.

In ieder geval leek een punt dan toch binnen te zijn. Maar daar vegisten we ons in. Want in de 6e minuut in blessuretijd was er een uitbraak van PVCV, waaruit gescoord werd, 3-2 voor PVCV. In de allerlaatste minuut kreeg Vriendenschaar nog een kans, maar de bal werd bij PVCV van de doellijn gehaald. De scheidsrechter besliste dat de bal in ieder geval niet over de doellijn was gegaan.

Wordt het toch nog 3-2 voor PVCV.

Een uiterst vervelende nederlaag voor Vriendenschaar was uiteindelijk een feit. Daarbij moet toch het gevoel overheersen dat we ons op incidentele momenten, zelf het pak in hebben gedaan.

Ook bij deze wedstrijd was onze fotograag Ruud Veldhuizen weer aanwezig. Hij heeft weer een ruime beeldreportage van deze wedstrijd gemaakt. Belangstelling? Dan even HIER KLIKKEN.

14.00 Focus '07 - 't Goy 1-5
14.00 Brederodes - Vreeswijk 4-2
14.00 PVCV - Vriendenschaar 3-2
14.00 MSV '19 - SCH '44 2-3
14.00 Aurora - SVF 4-0
14.30 SMVC Fair Play - Schalkwijk 2-2
14.30 Faja Lobi/KDS - Odijk 1-2

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.