74'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

7 oktober 2012 14:00

Paschedag-Horseling, Mevr. C.C.

Vriendenschaar heeft met 3-1 verdiend gewonnen van Vreeswijk. De tegenstander van ons elftal had maar heel weinig in te brengen, maar hield toch heel lang uitzicht op een punt. En dat kwam doordat ons elftal te weinig nauwkeurigheid in de combinatie legde.

Terwijl spelers van Vriendenschaar en Vreeswijk naar de bal lijken te koppen, krijgt Cor Prein de bal zowat in zijn nek.

Onder schitterende weersomstandigheden en onder leiding van scheidsrechter mevrouw Claudia Paschedag-Horseling begonnen Vriiendenschaar en Vreeswijk aan de wedstrijd. Gedurende ruim een half uur had Vreeswijki niets in te brengen. Vreeswijk werd zodanig onder druk gezet dat de wedstrijd zich bijna volledig afspeelde op de helft van de Vreeswijkers.

Dat Vriendenschaar  in de veertiende minuut de leiding nam was dik verdiend. De bal werd voorgezet, kwam in een melee van spelers terecht, waarna Karim el Ghoulbzouri de bal oppikte, de verdediging van Vreeswijk uitspeelde en met een goed schot 1-0 scoorde.

Twee fotografen én de fotograaf die deze foto maakte, kijken naarmPascal Rinck in actie.

Het wachten was op de 2-0, maar die kwam niet, Want in de combinatie werd te slordig gepasst, waardoor er altijd wel een Vreeswijkbeen was om de aanval te onderbreken. En dan komt de gelijkmaker als het ware vanzelf.

Bij een van de schaarse uitvallen van Vreeswijk kreeg de ploeg in de 36e minuut op de rand van het strafschopgebied een vrije schop te nemen, Via de rug van een Vriendenschaarspeler sloeg de bal rechtsaf, het doel in. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat de scheidsrechter nog niet het sein had gegeven om de vrije schop te nemen. De vrije schop moest opnieuw genomen worden. Nu schoot Vreeswijk de bal onhoudbaar  in de linker bovenhoek en was het toch 1-1.

De opgerukte Sander Verbeek springt over zijn tegenstander heen, achterhaalt de bal en zal hierna een goede voorzet afgeven.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, hoewel er wel wat meer overtuiging in het spel  van Vriendenschaar zat. In de 59e minuut werd Boaz Souhuwat vervangen door Adrian Koziolek. Mochine Ramdani kwam in het veld voor Pascal Rinck. Het invallen van Adrian bleek een gouden wissel.. Wat in de 64e minuut was hij bij een aanval van Vriendenschaar er als de kippen bij om bal schuin voor het doel staande de 2 -1 in te tikken.

Vreeswijk kreeg nog wel mogelijkheden uit vrije schoppen omdat onze verdediging te fors ingreep naar het oordeel van de scheidsrechter. In de genomen vrije schoppen school echter niet veel gevaar.

Het is al 3-1 als Cor Prein nog een vrije schop mag afvuren op het Vreeswijkdoel.

In de 74e minuut viel de bijl voor Vreeswijk en min of meer door eigen toedoen. Tibor Veldhuizen mocht op rechts een corner nemen. Hij zette zo scherp voor dat een Vreeswijkverdediger de bal via de onderkant van de lat in het eigen doel kopte.

Vriendenschaar bleef in de aanval maar zag geen kans meer de score te verhogen. En Vreeswijk stelde daar ook niks meer tegenover. Het bleef 3-1.. Claudia Paschedag, die de wedstrijd uitstekend floot, telde nauwelijks minuten bij.

Ter hoogte van de cornervlag bij de doellijn van Vreeswijk probeert Chahid Badaoui de bal in zijn bezitte houden, terwijl hij belaagd wordt door twee spelers van Vreeswijk.

Het was een goede dag voor ons elftal doordat SCH - Aurora in een gelijkspel eindigde. De kop is nu samengetrokken. SCH heeft nog één punt meer op Aurora, Brederodes en Vriendenschaar.

14.00 Odijk - Brederodes 2-2
14.00 Schalkwijk - Faja Lobi/KDS 5-3
14.00 't Goy - SMVC Fair Play 4-5
14.00 SVF - Focus '07 2-2
14.00 SCH '44 - Aurora 2-2
14.00 PVCV - MSV '19 1-1
14.00 Vriendenschaar - Vreeswijk 3-1

Voor de actuele stand,klik op ranglijst.