Harry Buur (schot)
96'

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

18 oktober 2009 14:00

Vriendenschaar heeft een zwaar bevochten 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept tegen DHSC. Harry Buur wist een paar minuten voor tijd, ver in blessuretijd overigens, de 1-1 te scoren. Lange tijd zag het er echter naar uit dat ons elftal de eerste nederlaag thuis moest lijden. Zo ver kwam het dus niet.

Vriendenschaar trof vandaag de mogelijk sterkste tegenstander in deze competitie. DHSC combineerde goed en speelde met het nodige overzicht. Ons elftal stond daardoor behoorlijk onder druk, maar speelde zelf toch ook een behoorljke partij. Men knokte zich voortdurend naar voren met snelle uitvallen die meermalen gevaarlijk waren. Maar qua zuiverheid was onze ploeg minder onderlegd.

De eerste gevaarlijke kans was na negen minuten voor DHSC, maar Vincent Rinck wierp zich onvervaard op de bal. Daarna waren er diverse aanvallen van onze kant. In de vijftiende minuut een mooie voorzet van Boaz Souhuwat, maar we konden net niet met het hoofd  bij de bal komen. Zo op het oog was Vriendenschaar daarna de ploeg met de betere kansen. Maar in de 26e minuut nam DHSC de bal over, combineerde richting Vincent Rinck en liet hem vervolgens kansloos: 0-1.

In de eerste helft dook Vriendenschaar zelf ook herhaaldelijk op voor het doel van DHSC zoals hier Harry Buur.

Na dit doelpunt bleef de druk van DHSC aanhouden. Pas in de slotfase kwam Vriendenschaar weer los. Diverse corners op het DHSC doel, uitmondend in kopballen en schoten die door de defensie van DHSC konden worden opgeruimd. En af en toe klaarde de keeper van DHSC de zaak. De rust wam met 0-1.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: DHSC balvaster en Vriendenschaar dat zich steeds weer naar voren vocht als de situatie defensief geklaard was. Vincent Rinck moest zich meermalen op de bal werpen om een tweede DHSC doelpunt te voorkomen.

De tweede helft werd echter herhaalde malen ontsierd doordat de DHSC-spelers bij het minste geringste fysieke contact op de grond bleven liggen en om verzorging vroegen.

In de zestigste minuut verving Gerrit Plomp tegelijk onze vleugels. Boaz Souhuwat maakte plaats voor Jerrol Suitela en Terrence Stolp werd vervangen door Tim Copper.

In de slotfase waren er heel wat gevaarlijke momenten voor het doel van DHSC.
Hier kan de goede keeper van DHSC de bal nog net over de lat tikken na een corner.

En hier plukt hij de bal weg voordat Brian Kosterman gevaar kan stichten.

Ons elftal bleef moedig doorvoetballen ondanks het vele oponthoud. De scheidsrechter moest zeker zo'n tien minuten door laten voetballen na officiele speeltijd. En Vriendenschaar werd beloond voor de inzet. In de zesde minuut na de officiele tijd zette Brian Kosterman de bal goed voor. Harry Buur bewaarde van dichtbij de rust en nam de bal van dichtbij ineens op de slof: 1-1.

De vreugde na het doelpunt van Harry. Zijn zevende alweer deze competitie. Sander Verbeek ontfermt zich over de cornervlaggestok, terwijl Jerrol er met de vlag vandoor is.

In de slotminuten vergalloppeerde een van de DHSC-spelers zich volkomen. Hij wilde Tim Copper  de bal in het gezicht gooien en kreeg daarvoor de rode kaart. Vervolgens spuwde hij de goed leidende scheidsrechter Wigchers uit Amersfoort in het gezicht . De speler kon inrukken. Aslof het niet genoeg was, wachtte hij Tim Copper na de wedstrijd in het toilet op en sloeg hem in zijn gezicht. Men kan gevoeglijk aannemen dat deze DHSC-speler een zware straf tegemoet kan zien.

Toen de scheidsrechter definitief voor het einde van de wedstrijd floot, was er gejuich van onze supporters. Het gelijke spel voelde als een overwinning.