83'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

23 september 2012 14:00

Reingoud, J.G.

Ons eerste elftal heeft een overtuigende 4-0 zege op Odijk geboekte. Odijk kon eigenlijk alleen maar aanvallend voetballen, maar naarmate de score voor Vriendenschaar opliep was dat een vruchteloze missie. Bovendien trof Odijk een goed voetballend elftal van Vriendenschaar tegenover zich, dat al na drie minuten de wind in de zeilen kreeg door een felle, doeltreffende kopstoot van Niek Amelink.

Al vallend heeft  Sander Verbeek een aanval van Odijk onschadelijk gemaakt.

Odijk was met aanvallende bedoelingen naar Culemborg gekomen. Mogelijk was dat ook de enige kracht van de ploeg. Maar al na drie minuten keek Odijk tegen een 1-0 achterstand aan. Een snelle aanval van Vriendenschaar waarbij de bal op de vleugel bij Tibor Veldhuizen belandde. Die zette voor en de opgerukte Niek Amelink kopte gedecideerd in.

Odijk moest nu wel de aanval zoeken, maar afgezien van een paar momenten hield onze defensie de aanval van Odijk goed in bedwang. Eenmaal dwarrelde de bal, na nog aangeraakt te zijn door een Vriendenschaarbeen, hoog over het doel. En Roy Roodenburg moest een keertje plat en gestrekt de bal tegenhouden. Er volgde nog een scrimmage waarbij de bal uiteindelijk door onze defensie kon worden weggewerkt.

Ons elftal speelde zelf wel goed en de bal ging verscheidene malen richting doel Odijk. In de 31e minuut kreeg Chahid Badaoui de bal aangespeeld en met een hard en tevens geplaatst schot verschalkte hij vanaf een meter of twintig de Odijkgoalie.

De keeper van Odijk duikt over Pascal Rinck heen, maar wie krijgt de gele kaart?

Bij de actie van de keeper van Odijk is Pascal geblesseerd geraakt. Hij wordt opgelapt, maar intussen schrijft de scheidsrechter wel een gele bon voor hem uit.

In het laatste kwartier lag de defensie van Odijk nogal eens open en had een 3-0 score tot de mogelijkheden behoord. Cor Prein kreeg twee goede kansen. In de laatste minuut voor de rust probeerde hij met een stiftballetje de keeper van Odijk te passeren, maar die lag toch teveel in de weg, zodat het resultaat slechts een corner was.

In de tweede helft ging Odijk aanvallend verder waar het gebleven was, maar onze defensie had weinig moeite met de Odijkse aanval. Aanvallend speelde ons elftal in het eerste kwartier toch wat slordig, waardoor altijd het gevaar loerde dat Odijk een eventueel toevallige aansluittreffer zou kunnen produceren.

Echter in de 62e minuut werd Odijk defiitief het zwijgen opgelegd door een schitterende actie van Pascal Rinck. Die pikte bij de doellijn de bal op, speelde zijn directe verdediger uit en soleerde verder. Vervolgens schoof hij de bal in de korte hoek langs de keeper van Odijk.

In de 71e minuut liet Cor Prein zich vervangen door Mochine Ramdani die in minuut 83 de grondslag legde voor de vierde goal. Hij troggelde de bal van zijn tegenstander af, speelde zich vrij en gaf de bal vervolgens keurig af op Pascal. Deze had weining moeite om het doel te vinden 4-0.

Mochine Ramdani heeft zich vrij gespeeld en legt de bal af naar Pascal Rinck, die de 4-0 zal scoren.

Odijk kreeg nog een kans op een eretreffer, maar de bal werd naast geschoven. Vriendenschaar kreeg een paar kansjes om de score verder op te schroeven, maar het bleef 4-0. Sterk gespeeld.

14.00 Vriendenschaar Odijk 4-0

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Voor de overige seniorenelftallen stonden de volgende wedstrijden op het programma: