0 - 1

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

16 september 2012 14:00

Huyboom, M.A.M.

Vriendenschaar heeft een lastige klip omzeild door met 0-1 te zegevieren over Aurora. In een zeer harde tweede helft hield Vriendenschaar stand. De 0-1 stand kwam na 33 minuten spelen in de eerste helft op het 'scorebord' door een doelpunt van Karim el Ghoulbzouri.

In de eerste helft ontwikkelde zich een leuke en sportieve wedstrijd die goed in de hand werd gehouden door de scheidsrechter. De beste kansen waren vooralsnog voor Vriendenschaar.

In de tiende minuut bereikte een pass van Kelvin van der Horst Tibor Veldhuizen. Die speelde de bal terug op Kelvin, die vervolgens de bal rakelings over kopte.

In de 22e minuut werd een overtreding op Cor Prein begaan, die daarbij geblesseerd raakte, maar wel weer na behandeling kon doorspelen. De vrije trap ging net naast.

Cor Prein is geblesseerd neergegaan. Dit soort blessures was tekenend voor de wedstrijd, met name in de tweede helft.

Vijf minuten later werd vanuit het centrum van Vriendenschaar de aanval geopend op Pascal Rinck. Die speelde de bal af op Boaz. De in de uiterste hoek ingeschoten bal werd gered door de keeper van Aurora.

In de 33e minuut opende Vriendenschaar de score. Cor Prein passte op Tibor Veldhuizen. Die speelde de bal door naar Karim el Ghoulbzouri en Karim schoot raak: 0-1.

Wedstrijdbeeld Aurora - Vriendenschaar 0-1

Aan het einde van de eerste helft kwam Aurora meer opzetten, mede geholpen door Vriendenschaar. Ons elftal schakelde over naar slordig spel. Aurora kreeg daardoor een aantal corners te nemen, die gelukkig geen doel troffen. De 0-1 stond daarom bij rust nog steeds op het scorebord.

In de tweede helft klapte Aurora er meteen nogal fysiek in. Al na twee minuten moest Sander Verbeek zich langdurig laten behandelen om verder te kunnen spelen. En even later raakte Karim el Ghoulbzouri zo zwaar geblesseerd bij een charge van Aurora dat hij zich moest laten vervangen door Youssef Ramdani. Desondanks bleef het nog steeds 0-1.

Aurora drong hierna steeds weer op, zonder dat dit leidde tot doelpunten. In deze een hoofdrol voor keeper Roy Roodenburg die steeds op het juiste moment op de juiste plek aanwezig was. En omdat bij Aurora het accent duidelijk op aanvallen was gericht kreeg de Vriendenschaar-aanval een aantal uitstekende kansen die jammer genoeg niet benut werden.

Vanwege blessurebehandeling liet de scheidsrechter ruim twaalf minuten doorspelen, maar in de stand kwam geen verandering meer. Vriendenschaar is nu koploper Odijk op één punt genaderd en volgende week komt deze ploeg naar Culemborg.