58'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

9 september 2012 14:00

Ende, L.K.

Vriendenschaar heeft een overtuigende 5-0 zege geboekt op Schalkwijk. Maar na de 5-0 had het ook zo maar 10-0 kunnen worden.

De wedstrijd begon wel zeer voorspoedig. Want al bij de eerste de beste Vriendenschaaraanval was het raak. Pascal Rinck pikte de bal bij de doellijn van Schalkwijk op en schoof de bal vervolgens naar binnen. Er had meteen gescoord kunnen worden, maar in plaats daarvan ontstond een scrimmage. Van dichtbij werd de bal tot drie keer ingezet en terug gecaramboleerd. Het was uiteindelijk Pascal Rinck die uit zijn zelf opgezette aanval alsnog het beslissende tikje kon geven: 1-0.

Pascal Rinck was heel actief met de bal en scoorde tweemaal.

Schalkwijk was hierna bepaald niet de kluts kwijt. De ploeg speelde veel directer dan Vriendenschaar. Echter aan afronding kwam Schalkwijk nauwelijks toe..Vrijwel een half uur speelde Vriednenschaarzelf ook nogal vruchteloos. Te kort spel, toch een mannnetje willen passeren, geen nauwkeurigheid.

Karim el Ghoulbzouri wordt geblokkeerd dor twee Schalkwijkers. Het was overigens een sportieve strijd.

In de 35e minuut kwam dan toch de verlossende 2-0. De bal werd van achteruit diagonaal over het veld gespeeld. Dominggus ving de bal keurig op de borst op en zette hiermee de aanval in. Uiteeindelijk was het Cor Prein die hard en geplaatst de 2-0 scoorde.

Cor Prein zorgde voor de tweede, verlossende treffer.

In het laatste kwartier moest de keeper van Schalkwijk diverse keren de bal ten koste van een corner uit het doel werken of hij pareerde de bal anderszins. Hij kon echter de derde treffer niet vookomen. Karim el Ghoulbzouri was doorgebroken en gaf de bal af aan Pascal Rinck. Die aarzelde niet en terwijl diverse Schalkwijkspelers omvielen, scoorde hij 3-0. Dat was ook de ruststand.

Mocht Schalkwijk nog enige illusie hebben willen koesteren, dan was het maar voor heel korte tijd. Want drie minuten na rust scoorde Boaz Souhuwat de vierde treffer. De bal leek houdbaar voor de keeper die wellicht een voorzet verwachte.

Boaz Souhuwat stond aan de wieg van het tweede doelpunt en scoorde zelf ook nog eens twee keer.

Tien minuten later was het lot van Schalkwijk bezegeld. De keeper speelde bal verkeerd uit en Boaz was er als de kippen bij en pikte de bal op. Hoewel door een verdediger nog op de huid gezeten, scoorde Boaz al vallend zijn tweede doelpunt en zette daarmee de 5-0, tevens eindstand op het scorebord.

Chahid Badaoui wordt de voet dwars gezet.

Schalkwijk was helemaal uitgevoetbald en Vriendenschaar kon de ene na de andere aanval opzetten. Maar er was altijd wel iets dat de verdere score niet deed oplopen. Een Schalkwijkbeen, goed keeperswerk of het schortte aan de eigen afwerking.  Hoe dan ook, er stond een zeer fatsoenlijke uitslag op het scorebord. De uitglijder van vorige week was ook wegepoetst.

14.00 't Goy - Odijk 0-3
14.00 SVF - Vreeswijk 5-0
14.00 SCH '44 - Brederodes 3-0
14.00 PVCV - Faja Lobi/KDS 4-1
14.00 MSV '19 - SMVC Fair Play 0-0
14.00 Aurora - Focus '07 4-1
14.00 Vriendenschaar - Schalkwijk 5-0

Klik op stand voor de ranglijst na twee wedstrrijden..