89'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

2 september 2012 14:00

Dumont, R.W.H.J.

Focus ’07 heeft ons eigen elftal een lelijke poets gebakken door met een 2-1 overwinning op sportpark Parijsch aan de haal te gaan. De overwinning was nog verdiend ook. Met name in de eerste helft had Vriendenschaar niet het juiste antwoord op het fysieke spel van Focus en toen vielen ook de doelpunten die uiteindelijk de winnende bleken te zijn.

Sander Verbeek jaagt achter de bal. Het is wel al 1-0 voor Focus.

Vriendenschaar begon overigens goed aan de wedstrijd. De eerste tien minuten zat er in onze ploeg aanzienlijk meer voetballend vermogen. En het wachten was op het moment dat ons elftal de score zou gaan openen. Maar het openingsdoelpunt viel aan de andere kant na ongeveer vijftien minuten spelen. De bal werd vanuit ons doelgebied in de defensie nogal rommelig heen en weer gespeeld. De bal werd door Focus opgepikt en met een schuiver was het 1-0.

In de eerste helft werden veel luchtduels op kracht in het voordeel van Focus beslecht.

Ons elftal probeerde daarna al voetballend te werken aan de tegentreffer. Maar de combinaties waren te kort en te onnauwkeurig. Teveel persoonlijke duels gingen in de eerste helft ook verloren tegen een op kracht voetballend Focus. In de 21e minuut wuifde de scheidsrechter een strafschop weg die Sander Verbeek, gevloerd in het strafschopgebied, claimde.

Ongeveer na vijfentwintig minuten spelen scoorde Focus opnieuw. Onze defensie ging aan dezelfde kant als bij het eerste doelpunt niet vrijuit. Er ontstond een scrimmage voor het Vriendenschaardoel en de laatste tik werd door Focus uitgedeeld: 2-0.

Focus trok soms een muur van spelers op om Vriendenschaar de doorgang te beletten.

Vriendenschaar kwam de eerste helft niet meer in zijn spel  en het mocht van geluk spreken dat een door Focus ingekopte bal rakelings over ons doel scheerde.

In de tweede helft kwam Vrienderschaar beter uit de startblokken en toch waren de eerste kansen voor Focus. Het had tot twee keer toe 3-0 kunnen worden, maar dat gebeurde gelukkig niet.

Naarmate de tweede helft vorderde, vloeiden bij Focus de krachten weg, maar de 2-0 bleef voor ons te lang op het scorebord te staan.

Cor Prein probeert in een uiterste poging bij de bal te komen.

De laatste tien minuten van de wedstrijd waren geheel voor Vriendenschaar; de spelers van Focus waren uitgevoetbald. Tien minuten voor tijd was de keeper van Focus, die ook een keer goed redde, kansloos bij een hard schot, maar de bal spatte op de lat. De aansluittreffer kwam toch dank zij een schitterend genomen vrije schop van Karim el Ghoulbzouri. De bal ging onhoudbaar rechtstreeks het Focusdoel  in.

Na een uitbraak van Focus die niets opleverde, was er voor Vriendenschaar te weinig tijd om nog iets aan de score te veranderen. Hadden we eën kwartier langer kunnen voetballen, dan was Focus alsnog gevloerd. Maar die extra tijd zat er reglementair niet in.

De nederlaag is een harde les. We zullen dit seizoen meer ploegen tegenkomen die fysiek en op karakter voetballen in plaats van op techniek. En dan moeten we wel het goede weerwoord kunnen geven..

Volgende week is Schalkwijk in Culemborg onze gast. En dan moeten we laten zien dat we uit een ander vaatje kunnen tappen als dat nodig is.