50'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

13 mei 2012 14:00

Laar, A.D.J. van

Vriendenschaar heeft met 1-2 verloren van BFC, dat daardoor de derde periode in de wacht sleepte. Gefeliciteerd Bussummers als jullie dit lezen. De overwinning voor BFC was niet helemaal verdiend, omdat een glaszuiver doelpunt van Vriendenschaar in de slotfae werd afgekeurd.

Tim Copper in actie tegen BFC

Vanwege de naderende nacompetitie waren enkele spelers bij Vriendenschaar niet opgesteld. Voor Vriendenschaar stond er niks op het spel, voor BFC wel. Die moest minimaal een punt halen om periodekampioen te worden.

Drukte voor het doel van BFC

Vriendenschaar was zeker niet van plan om de wedstrijd uit handen te geven. Beide partijen kregen in de eerste helft over en weer gelijkwaardige kansen. Toch stond BFC met de rust met 0-2 voor.

In de dertiende minuut kreeg BFC een cadeuatje aangereikt. De bal werd in overduidelijke buitenspelpositie aangenomen en ingeschoten. Roy Roodenburg keerde de bal nog vallend, maar de rebound werd ingeschoten. Marcel van Daalen, onze grens, protesteerde nog, maar zijn protest hielp niet.

In de veertigste minuut werd het zelfs 0-2. Cor Prein werd achter uitgespeeld. Roy Roodenburg was zijn doel al uit gegaan. De spits van BFC deponeerde een handige boogbal in het Vriendenschaardoel: 0-2.

In de laatste minuut van de eerste helft maakte Dominggus een onhandige overtreding waarna hij met rood moest vertrekken.

De bal moet in het doel, niet de speler!

Rust 0-2 en Vriendenschaar met tien man verder.

In de tweede helft speelde Vrienfenschaar met tien man met veel meer overtuiging en BFC werd teruggedrongen. Vriendenschaar had een verrassing in petto door onze Poolse vriend Adrian  Koziolek in het veld te brengen, die daarmee in ons eerste elftal debuteerde. En na tien minuten beloonde Adrian zijn eerste optreden met een schitterend doelpunt: een keihard schot, laag en onhoudbaar  ingeschoten.

AdrianKoziolek gaf zijn visitekaartje af door twee keer te scoren. Het tweede doelpunt werd ten onrechte afgekeurd.

BFC werd nu helemaal teruggedrongen en het wachten was op de gelijkmaker. Voorlopig kwam die er niet. Vijf minuten voor het einde scoorde Adrian opnieuw, maar tot verbijstering van Vriendenschaar werd zijn glaszuivere doelpunt afgekeurd.

De 1-2 nederlaag was uiteindelijk een feit. Maar in de tweede helft liet Vriendenschaar zich van zijn beste zijde zien.

14.00 Zeist Laren '99 0-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

De andere seniorenteams spelen als volgt:

12 mei 2012
12.00 Vianen 3 - Vriendenschaar 2 za 3-8
14 mei 2012
14.00 Vriendenschaar 3 - Zeist 2 3-2
14.00 Vriendenschaar dames 1 - VVZA dames 1 5-0

Onze dames werden door een royale 5-0 zege op VVZA kampioen dank zij een veel beter doelsaldo dan SO Soest. De wedstrijd zal al min of meer in de tas bij de rust. toen stond het al 3-0 voor onze dames.

Het wachten is nu nog op een titel voor zaterdag 2. Dat ligt nog steeds op koers om het kampioenschap te veroveren.