C-Junioren (district), C1, 3e divisie B

5 mei 2012 13:00

Soest, B. van

De C1 speelde afgelopen zaterdag tegen hekkensluiter GVVV uit Veenendaal. Voor de Culemborgers stond wel of niet degraderen op het spel. Er moest  gewonnen worden om een beslissingswedstrijd tegen ARC af te kunnen dwingen. GVVV gaf Vriendenschaar kleedkamer 13, maar zelf dat kon Vriendenschaar niet stoppen.

Gelijk vanaf de aftrap was duidelijk dat Vriendenschaar het beste van het spel had.  Met name het middenveld had met Micheal, Vincent en Ilias een overwicht.  De drie spitsen Dante, Joram en Jesse werden goed gevonden en hierop had GVVV geen antwoord. Dat leidde al na 8 minuten tot de 0-1 via een bekeken schot van Micheal. Even later scoorde hij de 0-2.

Achterin hield de keeper Bas zijn doel schoon en dat was met name in de tweede helft een paar keer héél knap werk !  De verdediging met Lionel, Mick, Jordy en Mitchel liet weinig ruimte voor GVVV en ging  bij toerbeurt mee naar voren. Uit één van de aanvallen scoorde Ilias na een aantal mooie combinaties de  0-3.

Jesse gaf daarna flink gas vanaf de linker vleugel. Dit gaf Joram de kans, na eerder de paal geraakt te hebben, de 0-4 en 0-5 te scoren.  De 0-6 scoorde Jesse maar zelf !

Na de rust werd het spel harder. Beide partijen speelden met veel inzet en dat leidde tot een aantrekkelijk duel, onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter B. van Soest, die de kaarten op zak hield. De invallers Coen, Jeroen en  Raymond deden het prima en zo was de teamprestatie compleet.

Dante zorgde knap voor de 0-7 en 0-9 treffer. Hoogtepunt van de wedstrijd was ongetwijfeld het achtste doelpunt uit de vrije trap van Jordy. Vanaf een meter of twintig krulde hij de bal hoog in de hoek van het GVVV doel. Een doelpunt dat in de eredivisie niet had misstaan.

Zo won Vriendenschaar makkelijk met goed spel. Dat geeft alle vertrouwen voor de beslissingswedstrijd die a.s . woensdag om 19.00 uur gespeeld wordt tegen ARC. Ik zou zeggen reserveer snel in uw agenda,  want naar verwachting zal heel Culemborg uitlopen om de C1 van Vriendenschaar daar te steunen !