86'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

22 april 2012 14:00

Jongbloed, H.W.P.

Tegen een tot het einde sportief spelend KVVA heeft Vriendenschaar een reuze overwinning geboekt. Het werd 10-0. Al in de achtste minuut was de wedstrijd min of meer beslist toen Vriendenschaar op 2-0 was gekomen. Door de overwinning mag Vriendenschaar in ieder geval aan de nacompetitie deelnemen om te proberen het derdeklasserschap te heroveren.

Het eerste elftal stelde al in de eerste helft de zege veilig tegen het uiterst zwakke, maar wel zeer sportieve KVVA.

Vriendenschaar moest zich even opwarmen, maar in de 7e minuut was het al 1-0. Een vrije schop leidde tot gecombineer in het zestien meter gebied van KVVA, waarna Terrence Stolp met een prachtig schot de aanval afrondde.

Nog binnen een minuut was het 2-0. Nu was het een fraaie combinatie opgezet door Terrence Stolp, waarna de keeper van KVVA weer kon vissen.

In de 24e minuut liet Sander van Overbeek zich vervangen om zo doende Tim Copper de kans te geven een wedstrijd te spelen.

Het probleem had kunnen zijn dat na de 2-0 er gemakzucht in ons elftal kon gaan sluipen. Maar Vriendenschaar bleef  wel voetballen. Niet alle kansen werden benut, maar in de 27e minuut was het toch 3-0. Terrence nam de bal ineens op de slof.

Een fraaie aanval opgezet door Dominggus en een overstapje van Bas van Overbeek hadden een doelpunt verdiend, maar de bal werd over geschoten.
In de slotminuut van de eerste helft wist Bas van Overbeek naast te schieten, maar dat was eigenlijk moeilijker dan erin.

In de tweede helft maakte Dominggus na vijf minuten spelen  4-0. Een schot van Cor Prein werd nog geblokkeerd door de keeper, maar die was vervolgens al in geslagen positie.

In de 62e minuut maakte Dominggus ook de 5-0, Ook toen blokte de keeper van KVVA eerst twee inzetten. Na dit doelpunt werd Dominggus gewisseld door Boaz Souhuwat. Die kreeg vanaf de aftrap de bal snel te pakken, brak uit en scoorde zeer fraai 6-0.

In de 75e minuut schoot Chahid Badaoui van enige afstand op het doel van KVVA. De bal leek naast te gaan, maar kwam tegen de binnenkant van de paal en ketste vervolgens het doel in: 7-0. De KVVA-keeper kon alleen maar toekijken.

Het achtste doelpunt was fraai toen Tim Copper in de 76e minuut laag voorzette en Terrence Stolp vrij dichtbij kon inschieten.

9-0 werd het in de 78e minuut door Mohcine Ramdani die met de bal oprukte en van dichtbij en schuin voor het doel opgestoomd kon doelpunten.

Toen een van onze spelers in de 86e minuut opzichtig werd gehaakt, moest door de scheidsrechter nog een penalty worden toegekend. Onze keeper Roy Roodenburg kwam daarvoor uit zijn doel en liet vervolgens zijn collega kansloos.

Keeper Roy Roodenburg schiet via een penalty de tien binnen.

Door deze forse overwinning is Vriendenschaar in ieder geval plaatsvervangend periodekampioen van de tweede periode, mocht Baarn kampioen worden. BFC kan Vriendenschaar niet meer inhalen ondanks de 3-1 winst op Victoria. Baarn had zelf geen moeite met Laren '99 en won met 4-0.

Baarn kan over veertien dagen bij winst kampioen worden, maar als de ploeg mocht struikelen over AS '80 kan Vriendenschaar weer op twee punten komen, mits van Victoria gewonnen wordt. De competitie is wat dat betreft, nog niet ten einde.
Komende zondag is er een inhaaldag. De bedoeling is dat alle teams twee wedstrijden voor het einde van de competitie evenveel wedstrijden hebben gespeeld. In onze klasse is echter iedereen bij, zodat het competitievoetbal in onze afdeling zondag stil ligt. Ons eerste elftal benut de zondag om te oefenen tegen Houten. aanvang 14.00 uur.