60'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

15 april 2012 14:00

Klein Lenderink, S.

Vriendenschaar heeft de lastige klip Hooglanderveen omzeild door met 0-2 te winnen. Jammer genoeg pakte Baarn uit met 1-3 de winst tegen Zeist.

Op het vrij nieuwe complex van Hooglanderveen was het niet erg goed toeven. Door de open ligging had iedereen last van een gure wind.

Om 14.00 begonnen beide ploegen aan de wedstrijd onder leiding van de vrouwelijke arbiter Sandra Klein Lenderink.

Niek Amelink gaat een duel aan.

In het eerste kwartier was er sprake van een gelijk opgaande strijd met kleine kansen voor beide ploegen. De beste kans was in de elfde minuut voor Vriendenschaar. Tibor Veldhuizen schoof de bal netjes naar Cor Prein. Die had de kans om de score te openen, maar de bal werd gestopt door de keeper van Hooglanderveen.

In de 38e minuut ging het veel beter. Tibor Veldhuizen speelde opnieuw Cor Prein aan en deze wist nu wel het doel te vinden door de bal over de keeper van Hooglanderveen te wippen.

Cor Prein scoort de 0-1.

Inmiddels, minuut 31, was Boaz Souhuwat door een blessure van het veld gegaan en was Bas van Overbeek in het veld gekomen.

In de veertigste minuut kroop Vriendenschaar door het oog van de naald en onnodig ook. Het begon met een corner genomen door Tibor Veldhuizen. De inkomende bal werd door Hooglanderveen weggewerkt. Gelijk hierop volgde een uitbraak, waarbij onze verdediging niet goed stond opgesteld. De tegenaanval van Hooglanderveen belandde, gelukkig voor ons, tegen de onderkant van de paal en de bal ketste weer het veld in en kon daarna pas weg gewerkt worden.

Direct na rust was Hooglanderveen dicht bij de gelijkmaker, maar Roy Roodenburg greep gelukkig goed in.

Sander Verbeek in duel met een Hooglandervener.

In de zestigste minuut kwam Vriendenschaar op een 0-2 voorsprong. Een aanval van Vriendenschaar smoorde aanvankelijk in de defensie van Hooglanderveen. De uit de verdediging terugspringende bal werd opgepikt door Tibor Veldhuizen die met een bekeken balletje de 0-2 liet aantekenen.
In deze aantrekkelijke wedstrijd, uitstekend geleid door Sandra Klein Lenderink, kwam geen wijziging meer in de stand, zodat de 0-2 ook de eindstand werd.

Baarn won met 1-3 van Zeist, na met 1-0 te hebben achter gestaan. Maar Baarn kwam door een discutabele strafschop langszij. In de tweede helft maakte Baarn het karwei af. Het vorige week geslagen gat met Vriendenschaar blijft derhalve vijf punten. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan. Belangrijk voor deze zondag is dat ons elftal zich na de nederlaag van vorige week niet uit het veld heeft laten slaan.