1'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

1 april 2012 14:00

Diaz, A.

Vriendenschaar heeft moeilijk met 1-0 van 't Gooi gewonnen. Vriendenschaar was weliswaar de betere ploeg, maar het lukte maar niet om de vroeg verkregen 1-0 voorsprong, al in de 1e minuut, uit te bouwen.

In de allereerste minuut was het al meteen raak voor Vriendenschaar. Er werd een aanval opgezet die even naar niets leek te leiden, doordat in de aanval de bal gemist werd. Maar gelukkig stond Cor Prein op de goede plaats en die scoorde toch.

Het in het wit gestoken 't Gooi had aanvankelijk niet zo veel in te brengen en Vriendenschaar was in alle opzichten de betere partij. Wonderlijk genoeg begon ons elftal na een minuut of twintig nogal slordig te spelen. De combinaties waren zoek en
't Gooi nam langzamerhand het heft in handen.

Actie van Bas van Overbeek.

Na 29 minuten een grote kans voor 't Gooi. De aanval kon zomaar doorlopen. Een zacht schot leek naast te gaan, maar belandde echter tegen de paal. De terugspringende bal kwam weer bij een speler van 't Gooi terecht, maar met vereende krachten konden Roy Roodenburg en de Vriendenschaardefensie de  ingeschoten bal van de doellijn wegwerken.

Twee minuten later moest Roy Roodenburg opnieuw redden en nog geen minuut later vloog de bal tegen het zijnet van het Vriendenschaardoel.

Terrence Stolp is net te laat. De keeper van 't Gooi werpt zich op de bal.

In de 38e minuut eindelijk weer een fatsoenlijke aanval van Vriendenschaar. Bas van Overbeek speelde zich vrij, zette voor, maar Terrence Stolp was een fractie te laat. De keeper greep de bal. In de 44e minuut een voorzet van Tibor Veldhuizen, maar de voorgezette bal bleef net buiten het bereik van Terrence Stolp.

Na blessurebehandeling moet speler van 't Gooi zich toch laten vervangen.

Vlak voor rust blesseerde een speler va 't Gooi zich na een op zich onschuldig duel met een Vriendenschaarspeler. De speler van 't Gooi leek zich met een schreeuw aan te stellen. Dat was niet het geval, want geblesseerd moest hij zich laten vervangen.

Enkele seconden na de spelhervatting floot de scheidsrechter voor de rust. Ons elftal kon best gelukkig zijn met deze te magere 1-0 ruststand.

Tibor Veldhuizen zoekt de aanval.

In de tweede helft werd Vriendenschaar gaandeweg beter.  't Gooi creëerde niet veel kansen, Vriendenschaar des te meer. Maar om de bal in het doel van 't Gooi te werken, was een andere kwestie. In de laatste twintig minuten leek 't Gooi aan het einde van zijn latijn en kreeg Vriendenschaar kans op kans via ...  wie dan niet. Het wachten was op de tweede treffer, maar die kwam er dus niet.

De wedstrijd liep heel vervelend af voor Tim Copper. Na een kwartier in de tweede helft maakte hij, na een lange periode van blessureleed, zijn rentree in het eerste elftal voor Sander van Overbeek. Twintig minutern later kon Tim weer naar de kant, na vermoedelijk een verrekte spier. Hopelijk herstelt Tim snel.

Mohchine Ramdani aan het einde van de wedstrijd.

De scheidsrechter liet nog een minuut of  twee doorspelen toen de 90 minuten al op de klok stonden. Er gebeurde verder niks meer en was de 1-0 zege een feit. Mager, maar toch dik verdiend. De scheidsrechter floot een prima wedstrijd.

Baarn won met 4-1 van BVV '31 en dus kijken we uit naar de uiterst belangrijke wedstrijd Baarn - Vriendenschaar op tweede paasdag. Het gaat dan om de koppositie én de titel in de tweede periode.

14.00 HVC - AS '80 3-2
14.00 Baarn - BVV '31 4-1
14.00 Amsvorde - Laren '99 2-0
14.00 Vriendenschaar - 't Gooi 1-0
14.00 BFC - KVVA 7-1
14.00 Victoria - Hooglanderveen 2-1
15.00 Zuidoost United - Zeist 5-2

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.