Chahid Badaoui (penalty)

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

25 maart 2012 14:30

Bouws, L.

In een zeker niet gemakkelijke wedstrijd heeft Vriendenschaar de volle winst in Almere binnengehaald. Het zag er even naar uit dat de achterstand in punten op Baarn groter zou worden, maar in de slotfase benutte ons elftal een penalty waardoor de uitslag 1-2 tot stand kwam. Baarn had een half uur eerder ook met 2-1 gezegevierd.

Vanaf het begin was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd, met een optisch overwicht voor AS '80. Uit dit overwicht kwamen kleine kansen voort, maar geen doelpunten. In de 23e minuut nam Vriendenschaar dan toch de leiding. Chahid Badaoui

nam een vrije schop en zette de bal voor. Terrence Stolp wist achterover koppend de bal over de uitgerlopen keeper heen te krijgen en vervolgens rolde de bal tergend langzaam het AS-doel in: 0-1.

Terrence Stolp, achterover koppend, scoort de 0-1.

Zonder opwindende gebeurtenissen voltrok de eerste helft zich en beide ploegen gingen bij de 0-1 stand rusten. In de slotminuut was Cor Prein het veld ingekomen voor Boaz Souhuwat.

AS '80 kwam de kleedkamer uit met de instelling om wat aan de achterstand te doen.
Vriendenschaar moest zich verdedigend instellen en zich beperken tot uitvallen. In de 7e minuut na rust kreeg AS '80 een goede kans op de gelijkmaker, maar de bal ging net naast het Vriendenschaardoel.

Roy redt met behulp van de paal

De beste kans voor Vriendenschaar was in de 23e minuut na rust. Bas van Overbeek kreeg ter hoogte van de penaltystip de bal uit een kluts. Zijn schot werd onbedoeld een rollertje in handen van dekeeper.

In de 35e minuut na rust kwam AS '80 op gelijke hoogte met Vriendenschaar. In het zestienmetergebied van Vriendenschaar was het druk geworden. Een speler van AS '80 stifte de bal over de verdediging van Vriendenschaar. Een andere AS-speler pikte in duidelijk buitenspelpositie de bal op en deponeerde hem in het Vriendenschaardoel. Onze grensrechter, Marcel van Daalen, vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter ging niet op zijn vlagsignalen. Toch 1-1.

Twee minuten voor het officiele einde van de wedstrijd trok Vriendenschaar toch de overwining naar zich toe. Karim el Ghoulbzouri soleerde binnen het zestien meter gebied en werd daar onderuit gehaald. Geen twijfel mogelijk: strafschop. Chahid Badaoui zette zich achter de bal en zette de 1-2 op het scorebord. Met een zucht van verlichting kon ons elftal vijf minuten later de kleedkamer opzoeklen.

De race op het kampioenschap spitst zich meer en meer toe op een tweestrijd tussen Baarn en Vriendenschaar, nu Zeist gelijk speelde en BFC verloor.  Komende zondag ontvangt Vriendenschaar 't Gooi en speelt Baarn thuis tegen BVV '31.

14.00 't Gooi - Victoria 4-1
14.00 Hooglanderveen - KVVA 6-0
14.00 Laren '99 - HVC 0-0
14.00 Baarn  - BFC 2-1
14.00 BVV '31 - Zuidoost United 1-0
14.00 Zeist - Amsvorde 1-1
14.30 AS '80  - Vriendenschaar 1-2

Voor de actuele stand klik op ranglijst.

Ruud Veldhuizen zorgde weer foor een fotoreportage. Klik hier.