60'

C-Junioren (district), C1, 3e divisie B

24 maart 2012 13:00

Blok, A.

Vriendenschaar C 1 speelt dit jaar als enige team van Vriendenschaar in de derde divisie west van de KNVB en heeft het daar knap moeilijk. Nu het einde van het seizoen nadert vecht het team om degradatie te voorkomen. Afgelopen zaterdag vond dat gevecht plaats tegen ARC C1.

Gelijk vanaf de aftrap op veld 2  had Vriendenschaar het betere van het spel. Het team uit Culemborg was feller en gaf meer blijk van de echte wil te willen winnen. De individuele  acties werden vaak gewonnen en dat leidde gelijk al tot enkele kansen. De opbouw van ARC werd vroeg gestoord en de gasten hadden het daar moeilijk mee. In het 4-3-3- systeem werden de vleugels goed benut en kwam Vriendenschaar goed uit de startblokken.

Na 23 minuten ging Vincent recht door het hart van de VRC verdediging. Twee man werden uitgespeeld en de derde haalde hem binnen de 16 meter van achteren neer. De strafschop werd door Michael  onberispelijk raak geschoten: 1-0. Een kleine orgie van vreugde ging door het gedreven team.

In plaats van door te drukken met het goede spel zakte Vriendenschaar wat in. ARC werd sterker en kreeg kansen. Er werden (te) veel onnodige kleine overtredingen gemaakt. De wederom uitstekend keepende Bastiaan hield Vriendenschaar op de been. Op slag van rust  kreeg ARC de beste kans van de eerste helft. In een enorme scrimmage  kon ARC  wel tot drie keer scoren, maar telkens zat er nog net één Culemborgs been tussen.

Na de rust werd ARC sterker en kon Vriendenschaar het hoge tempo van de eerste helft niet meer opbrengen. Bij een spelhervatting van de ARC keeper stond hij net een half metertje buiten het zestienmeter gebied, en dat was niet voor de eerste keer.  Deze keer gaf de scheidsrechter een vrije trap precies op de rand van het 16 meter gebied. Deze kans liet Jesse zich niet ontgaan . Laag en hard schoot hij de vrije trap langs de muur, onhoudbaar voor de goede ARC keeper 2-0.

Het beste spel was er inmiddels wel af en ARC gooide alles op de aanval. Met name de watervlugge rechtsbuiten (nummer 7) bezorgde de verdediging  van Vriendenschaar angstige momenten.  Het bevlogen trainers duo Ron en Stephan grepen in. Er werd omgeschakeld naar 4-4-2  en het gevaar van nummer 7 werd door Mick met prima spel uitgeschakeld. Het middenveld  werd verstevigd en dat was hard nodig, want inmiddels beperkte Vriendenschaar zich tot verdedigen van de kostbare voorsprong. Dat lukte tot de 60e minuut,toen ARC op 2-1 kwam via een mooi uitgespeelde aanval. ARC kreeg  haast en Vriendenschaar liep op haar laatste benen.

Het bleef 2-1. Mede dankzij de echt goede scheidsrechter Dhr. Blok, die niet alles dood floot en duidelijk de leiding had, werd het een spannende  en sportieve wedstrijd. De trainers van Vriendenschaar waren net zo bezweet als de jongens (en meisje natuurlijk ! ) en daarmee werd het een echte teamprestatie van formaat. De laatste kans werd gepakt en daarmee worden de komende wedstrijden nog zeer interessant voor Vriendenschaar met als doel  degradatie te voorkomen.