58'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

18 maart 2012 14:00

Hermans, H.

Door een onnodig gelijkspel leek Vriendenschaar zich in het spreekwoordelijke pak gedaan te hebben. Eén uitval van Laren in 58e minuut was eigenlijk voor ons elftal fataal. Daarmee werd weer eens aangetoond dat als een 1-0 voorsprong niet tijdig wordt uitgebouwd, een zwakke tegenpartij zo maar kan terugkomen. Maar de verrassing was een uur later, toen bleek dat Baarn van Zuidoost United had verloren. En ook Zeist ging vandaag de bietenbrug op! Het kan verkeren.

Terrence Stolpgaat een duel aan.

De eerste tien minuten waren voor Laren '99, maar dat leverde alleen maar plaagstoojes op. Na deze beginfase nam Vriendenschaar het initiatief en had Laren maar weinig in te brengen.

In de vijftiende minuut gaf Boaz Souhwat een mooie voorzet. De bal had echter voor Terrence Stolp een te hoge snelheid. Hij zou kunnen inkoppen voor een leeg doel, maar de bal vloog iets te snel voorlangs.

Yousef Ramdani probeert een tackle te ontwijken.

In de 23e minuut mocht Tibor Veldhuizen een vrije schop nemen na hands. De bal kwam bij Bas van Overbeek terecht, maar de bal schampte ongericht van zijn voet.

Drie minuten later was het dan wel raak. Na een aanval van Laren brak Vriendenschaar uit. Uit de counter kwam de bal bij Bas van Overbeek en die speelde  vervolgens af op Terrence Stolp. Een niet te missen kans. Terrence schoot raak: 1-0.

Terrence Stolp zet een aanval op.

Joël van Kranenburg, die de geschorste Roy Roodenburg verving, redde in de 33e minuut vallend bij een uitbraak van Laren. Daarna was het weer Vriendenschaar dat de klok sloeg.

In de 43e minuut nog een kans voor Bas van Overbeek, maar de Larenkeeper was even eerder bij de bal. Rust derhalve 1-0.

Tibor Veldhuizen wordt in de sprint geblokkeerd.

In de tweede helft was Vriendenschaar de partij die het overwicht hield. In de 56e minuut werd Mohcine Ramdani ingebracht voor Boaz Souhuwat.

Twee minuten later hield onze defensie min of meer open huis, Een uitval van Laren en er waren door opdringen van ons elftal te weinig spelers achterin. en daarmee stond er ineens 1-1 op het scorebord.

Een ongevalletje? Gezien het veldoverwicht zou dit toch recht gezet moeten worden. Maar Vriendenschaar bleef vruchteloos aanvallen. Een vrije schop net naast en een schot op doel dat in de inmiddels versterkte defensie van Laren smoorde.

Karim el Ghoulbzouri en Youssef Ramdani werden in de76e minuut gewisseld voor Dominggus Souhuwat en Cor Prein. Maar het veranderde niets aan het spel. Het liep niet echt meer. De tijd liep door. In de 90e minuut stond het nog steeds 1-1.

Kan Tibor de bal ondanks de blokkade van de Larenspeler toch voor zetten?

De scheidsrechter liet echter bijna tien minuten doorspelen. Vriendenschaar probeerde met de moed der wanhoop een doelpunt te forceren. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd er in het strafschopgebied nog hands door Laren gemaakt, maar de scheidsrechter zag dit niet. De aanval ging door en Dominggus kopte uit de voorzet net naast. Het laatste wapenfeit. Het bleef 1-1. Zonde!

Een uur later ging in de Vriendenschaarkantine toch gejuich op toen bleek dat Zuidoost United koploper Baarn te pakken had genomen. De Surinaamse Amsterdammers stonden bij rust met 2-1 voor. Het werd nog 2-2. Maar een kwartier voor tijd benutte Zuidoost United een penalty: 3-2. De competitie is nog lang niet beslist. Volgende week wacht ons elftal weer een zware partij tegen AS'80, dat vandaag Victoria de eerste thuisnederlaag bezorgde.