57'

C-Junioren (district), C1, 3e divisie B

17 maart 2012 12:15

Bakker, A.

Zaterdag 17/3 stond de uitwedstrijd tegen AFC  C2 op het programma. AFC een club met histrorie o.a. van de 0-5 winst in Culemborg. Zou het in Amsterdam wel lukken ?

Nee, het lukte niet in Amsterdam. Vriendenschaar kwam nog wel goed uit de startblokken met een doelpunt na twee minuten, maar deze werd om onduidelijke redenen afgekeurd. Hierna vergat Vriendenschaar te voetballen. Er zat te weinig beleving in het spel om het AFC moeilijk te maken.  Dat heeft natuurlijk ook te maken met de kracht van de nummer 4 uit de competitie, AFC.

Toch kreeg Vriendenschaar ook wel  kansen. Via de vleugel kwamen enkele goede voorzetten, maar het lukte telkens niet te scoren. AFC lukte dat wel. Al na negen minuten kreeg AFC een terechte penalty wegens het neerhalen van een speler in het zestien meter gebied na een mooie passeer-actie. De goed keepende keeper Bastiaan was kansloos 1-0. Na een halfuur counterde AFC goed en scherp, 2-0.

Op slag van rust was de wedstrijd gespeeld toen AFC behendig de 3-0 scoorde en Mitchel een rode kaart kreeg wegens vermeend natrappen.  Niemand behalve de scheidsrechter had dat gezien. De verder goed leidende scheidsrechter ging hier volgens vriend en vijand toch echt de fout in.

In de tweede helft kwam Vriendenschaar met 10 man tekort om het AFC nog moeilijk te kunnen maken. Schade beperken was het devies. Dat lukte gedeeltelijk. De 4-0 was nog voor de statistiek in een wedstrijd die door een beter AFC terecht werd gewonnen.