Cor Prein (schot)

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

11 maart 2012 14:00

Boer, G. de

Een bijna de gehele wedstrijd met tien man spelend Vriendenschaar heeft bij Zeist met 2-1 aan het kortste eind getrokken. Ondanks deze nederlaag mag het team complimenten in ontvangst nemen voor de strijd die het heeft geleverd om een beter resultaat te boeken. Baarn won als verwacht en is nu alleen koploper. Een man overboord is er nog niet, want we moeten nog tegen Baarn.

Vriendenschaar begon zeker niet verkeerd aan de wedstrijd, maar na elf minuten toch een  groot probleem.

In de vijfde minuut kopte Sander Verbeek op de lat. Maar de scheidsrechter had, als de bal het doel zou zijn gegaan, toch voor een overtreding gefloten. In de achtste minuut een pass van Cor Prein op Karim el Ghoulbzouri. Die schiet echter net naast.

In de tiende minuut redt Roy Roodenburg door goed uitlopen als een Zeist speler alleen op hem afstormt. Een minuut later is Roy echter de klos. Bij een volgende aanval van Zeist kopt Joey Vermeulen, invaller voor de geschorste Niek Amelink, de bal niet goed terug. Roy probeert de bal nog te grijpen, maar botst tegen de Zeist aanvaller. De scheidsrechter ziet hierin een rode kaart. Roy moet het veld af en Joël van Kranenburg neemt zijn plaats onder de lat in. Echter moet Youssef Ramdani daarvoor van het veld af.

Vriendenschaar moet zich van deze klap zien te herstellen en dat lijkt nog aardig te lukken ook. Maar dan is het Zeist dat in de dertigste minuut de 1-0 scoort. Een aanval van Vriendenschaar wordt afgeslagen. De bal gaat naar voren. Een van de Zeistspelers omspeelt de verdediging van Vriendenschaar, waarna met een schot laag in de hoek Joël van Kraneburg kansloos wordt gelaten: 1-0.

Vriendenschaar legde het hoofd zeker niet in de schoot en schiep zich in de eerste helft nog enkele kansen. Zo kreeg in de 42e minuut Terrence Stolp een goede kans, maar hij schoot net over. Een minuut later kreeg Vriendenschaar een vrije schop te nemen na hands van Zeist. Sander van Overbeek schoot echter keihard in de muur.
Rust 1-0.

Ondanks de numerieke minderheid ging Vriendenschaar toch op zoek naar de gelijkmaker. In de 55e minuut kwam Bas van Overbeek in het veld en in de 68e minuut Dominggus Souhuwat. Ondanks deze wissels kwam er geen gelijkmaker. Integendeel.
In de 59e minuut ontsnapte het tiental van Vriendenschaar tenauwernood aan een tweede treffer van Zeist. De bal ging net naast. Maar in de 73e minuut kwam de tweede treffer er toch door een prachtig doelpunt van Zeist.

Nog gaf Vriendenschaar de moed niet op. Een minuut na de tweede treffer had ons elftal de kans op de aansluitende treffer. Bij een goede aanval van Vriendenschaar vond Bas van Overbeek Terrence Stolp, maar diens inzet ging via de lat over het doel.
In de 90e minuut stond het nog 2-0 voor Zeist. De sceidsrechter liet echter nog vijf minuten doorspelen. En Vriendenschaar werd in de 93e minuut beloond door een treffer van Cor Prein op aangeven van Bas van Overbeek, 2-1.

Een paar hectische minuten volgden. Doordat Vriendenschaar voluit in de aanval ging kreeg Zeist door uitvallen ook enkele uitstekende kansen. Maar dank zij reddingen van Joël van Kranenburg kreeg Zeist niet de gelegenheid de marge te vergroten. We zullen Joël maar uitroepen tot 'man of the match'.

Ook bij deze wedstrijd was fotograaf Ruud Veldhuizen aanwezig. Hierbij zijn werk.