52'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

4 maart 2012 14:00

Rozendaal, W.

Vriendenschaar heeft de wedstrijd tegen BVV '31 met 2-1 gewonnen. Het krachtsverschil tussen Vriendenschaar en BVV '31 was behoorlijk groot. Toch kon BVV tot aan het einde van de wedstrijd blijven loeren op de gelijkmaker, omdat ons elftal ondanks de vele kansen niet voldoende afstand nam.
Cor Prein nam in de tweede helft de beide Vriendenschaardoelpunten voor zijn rekening en met een kopbal op de paal miste hij net de hattrick.

Meteen al een kans in de eerste minuut van de wedstrijd.

In de eerste helft was Vriendenschaar veruit de beter voetballende ploeg. Ons elftal probeerde BVV vooral combinerend te ontregelen.En er kwamen dan ook verscheidene kansen om op voorsprong te komen. Maar juist aan de afwerking schortte het, Terrence Stolp schoot twee keer net naast. Karim el Ghoulbzouri had een rush in petto, maar liep zich uiteindelijk vast. Cor Prein kreeg ook twee kansen, maar diens inzetten waren te zacht.

Kopduel in de defensie van BVV'31

In de eerste minuut had ons elftal een grote kans om meteen al op voorsprong te komen. Maar de keeper van BVV dook op tijd naar de bal. In de zestiende minuut schoot Mohcine Ramdani van dichtbij op de lat. Voor BVV was de beste kans in de veertigste minuut. De scheidsrechter gaf een indirecte vrije schop op de rand van het doelgebied. De in tweeën genomen bal werd keihard ingeschoten, geblokt en nogmaals ingeschoten. Sander van Overbeek blokkeerde het tweede schot. Daarbij raakte hij even geblesseerd, maar hij kon weer worden opgelapt.

Niek Amelink rukt op in de tweede helft.

Rust uiteindelijk 0-0.

De tweede helft begon spectaculair en de eerste vijf minuten waren uiteindelijk bepalend voor de uitslag. In de 48e minuut kreeg Cor Prein de bal te pakken en hij frommelde de bal in het BVV-doel: 1-0. Twee minuten later was er een uitval van BVV. Sander van Overbeek veroorzaakte een penalty en die werd door BVV ingeschoten.
Weer twee minuten later werd een vrije schop door Vriendenschaar genomen. De bal werd met precisie voorgezet en Cor Prein kopte de 2-1 binnen.

Mohcine Ramdani jaagt op de bal.

Hierna kon BVV over de spreekwoordelijke knie worden gelegd.  Vriendenschaar schiep zich vele kansen, maar net als in de eerste helft bleef de áfmaker' achterwege. Daarbij had BVV het geluk dat enkele goede aanvallen van Vriendenschaar op de paal of de lat eindigden of net naast gingen. Zo schoot Boaz Souhuwat enkele keren net over, schoot Bas van Overbeek (in de 65e minuut ingevallen) op de lat en kopte Cor Prein de bal tegen de paal. Het had zo maar een grote uitslag kunnen worden. BVV kreeg echter de kans om de aansluiting te vinden, maar verder dan een paar corners kwam de Blaricumse ploeg uiteindelijk niet.

Een actie van Bas van Overbeek.

De overwinning van Vriendenschaar was hoe dan ook dik verdiend. Er was nog wel een 'verliespunt' 'te melden. Niek Amelink pakte een BVV'er naar het oordeel van de scheidsrechter te hardhandig aan en kreeg een gele prent. Dat gebeurde al in de zedse minuut. Hierdoor kan Niek volgende week niet tegen Zeist aantreden.

Baarn won zoals verwacht met 1-5 van HVC, maar Zeist leed bij Victoria een 2-1 nederlaag. De achterstand van Zeist op de beide koplopers is daardoor al opgelopen tot negen punten. Desalniettemin is volgende week Zeist - Vriendenschaar een 'kraker'. Het blijft op papier een zware wedstrijd, terwijl Baarn tegen Amsvorde een makkie voor eerstgenoemde ploeg lijkt te zijn.