Meisjes D-Pupillen (voorjaar), MD1, 1e klasse 21

3 maart 2012 11:30

Tonnie Sleeuwenhoek

Super Saturday voor de MD!!!!

Zaterdag 03 maart was de topper in de competitie tussen CVV Vriendenschaar MD1 - 't Goy MD1. Dit zijn de enige ploegen in deze competitie zonder puntverlies (en dat na 2 ronden). Er was een gezonde spanning en alle speelster hadden er zin in. En dat was vanaf de eerste minuut te merken. Lekker vrij uit overspelen zonder dat de tegenpartij moeite deed om de bal te veroveren. De ene na de andere aanval werd opgezet. Maar waren nog een beetje ongelukkig in de afronding. Maar 't Goy kreeg de bal maar niet goed weg. Tien minuten duurde het voordat 't Goy eruit kwam. Maar dat leverde bij Vriendenschaar gelijk problemen op. Wij kregen de bal niet weg en 't Goy was gelijk dodelijk in de afwerking. 0-1 voor 't Goy. Wie had dat gedacht!! Vanaf dat moment was even de zekerheid weg. Er werd rommelig gespeeld (heel erg onnodig) maar er werd wel geprobeerd om druk te zetten. Hierbij speelde de verdediging met Lisa, Anna, Samira en Willemijn een belangrijke rol! Als het even niet loopt is het goed om te weten dat de verdediging moeilijk te passeren is. Het duurde echt tot ver in de eerste helft. De bal kwam op de zestienmeter lijn in de voeten van Vivian. Die twijfelde geen moment en plaatste de bal met een bekeken schot in de hoek!! 1-1!! En kort daarna de rust.

In de rust werd uitgelegd dat we wel aanspeelbaar moesten zijn, bereidt zijn om voor elkaar te werken en doelpunten maken!! Deze aanpak werd de tweede helft heel goed opgepakt.
Het middenveld met Kelly, Laura, Brittney en Tamara laten zien dat er met hard werken bereikt wordt dat de bal weer snel in bezit van Vriendenschaar komt. Met slimme balletjes probeert dit middenveld de voorhoede aan te spelen. Loïs speelde de linksback regelmatig helemaal zoek (door de leider van 't Goy werd ze de Robben van dit elftal genoemd!). Yasmine op links is soms watervlug (maar let op dat je pingelen wisselt met de bal overspelen. Dit zorgt ervoor dat je tegenstander niet weet wat zij moet doen!). Maar de aanvallen bleven komen en af en toe werd de tegenpartij geheel zoek gespeeld. Door goed te blijven kijken en over te spelen kwamen er volop kansen. Tamara speelde Chayenne goed aan binnen de zestien. Chayenne twijfelde geen moment een schoot binnen. 2-1 Voor!!

De aanvallen bleven komen. Helaas raakte Mali geblesserd terwijl ze goed liep te voetballen. Loïs dribbelde weer ens langs de linksback en schoot de bal hard voor waar Vivian aan kwam gesprint en al vallend de bal binnen schoot (het publiek op de banken langs de kant was vol lof over de goede manier van spelen). Myrea redde nog 2 keer op kleine aanvalletjes van 't Goy. Maar deze meiden vonden het niet genoeg. Laura wilde haar goal ook meepakken en dribbelde door de verdediging. Een onhoudbaar schot zorgt voor een mooie eindscore van 4-1!!!