45'
64'

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

11 oktober 2009 14:00

Vriendenschaar heeft in Montfoort met 2-2 gelijk gespeeld tegen MSV '19. Ondanks een in de eerste helft verkregen 0-2 voorsprong mocht Vriendenschaar zijn handen dichtknijpen. Want in de tweede helft was Vriendenschaar helemaal de weg kwijt.

In de eerste helft ontspon zich een aantrekkelijke en gelijk opgaande wedstrijd. Vriendenschaar oogde optisch wat sterker.

Hoe dan ook, het was Vriendenschaar dat de leiding nam. Jordao Pelamonia was in de 21e minuut  met de bal opgestoomd en gaf die op tijd af aan Brian Kosterman. En deze scoorde al glijdend de 0-1.

In de eerste helft had MSV '19 weinig in te brengen zoals bij deze aanval van Harry, gadegeslagen door Brian Kosterman.

In de 30e minuut kreeg Vriendenschaar een uitstekende kans op 0-2. Maar de voorzet van Jerrol Suitela kwam op een ongelukkige plaats op het lichaam van Tim Copper terecht, waardoor deze niet tot scoren kon komen.
In de 31e minuut kwam MSV bijna langszij, maar het van richting veranderde schot op het Vriendenschaardoel ging net naast. Een minuut later was er weer een uitstekende kans voor Vriendenschaar maar Jerrol Suitela schoot naast na een voorzet van Tibor Veldhuizen.
In de 35e minuut moest Vincent Rinck reddend optreden nadat in de defensie de bal verspeeld was. Het schot van MSV keerde Vincent met de voet.

In de 38e minuut kwam Vriendenschaar op 0-2 na een vrije schop. Tibor Veldhuizen nam hem, speelde Tim Copper aan en de voorzet van de laatste werd door Brian Kosterman ingekopt (0-2).

De officiële speeltijd van de eerste helft was al verstreken, toen MSV de aansluitende treffer maakte. Een rommelige situatie voor het Vriendenschaardoel eindigde in een schuiver waar Vincent Rinck niet meer bij komen komen.

De rust ging met 1-2. Die rust deed ons elftal kennelijk niet goed, want al snel liet het elftal zich toch inpakken door MSV.

Harry Buur zwoegde ook in de tweede helft dat het een lieve lust was, maar de hele Vriendenschaarmotor haperde.

Het middenveld werd weggegeven, waardoor MSV het initiatief kon nemen. Een vrije schop na een kwartier spelen ongeveer kon Vincent Rinck nog stoppen.  Maar in de 19e minuut was er een tweede vrije schop voor MSV. Vincent stopte die ook weer, maar in de rebound ging de bal toch het doel in: 2-2.

De fatale gelijkmaker. Vincent Rinck zal de bal eerst nog keren, maar in de rebound verdwijnt de bal toch in ons doel.

Direct na dit doelpunt werd Jerrol Suitela gewisseld voor Zinho Neves.
In de 21e minuut opnieuw een uitbraak van MSV, maar Vincent stond opnieuw op de goede plaats.

Vriendenschaar wist zich in het laatste wedstrijdkwart niet te herpakken. Voortdurend was er de dreiging van een derde doelpunt van MSV. Zover kwam het gelukkig niet. En in de allerlaatste seconden had Vriendenschaar toch nog de 2-3 op de schoen. Het was Tim Copper die een unieke kans kreeg, maasr hij schoot hoog over.

Tim Copper verlaat teleurgesteld het veld in de wetenschap dat hij in de allerlaatste seconden zijn elftal nog aan de overwinning had kunnen helpen.

De vraag die na afloop van de wedstrijd voorligt is de volgende: waarom weten we een 0-2 voorsprong niet te consolideren? Het is in deze competitie de derde keer dat we een dergelijke voorsprong uit handen geven. Voer voor psychologen??

Er werd in deze competitieronde flink met scherp geschoten. En na het optrekken van de kruitdampen kunnen we tegelijk constateren dat de ranglijst ineen geschoven is. Fair Play gaat nog wel op kop. SO Soest en Vriendenschaar delen de tweede plaats.

Klik op Uitslagen en standen voor de actuele stand van zaken.