5 mei 2012 8:30

Vandaag speelde Vriendenschaar F2 haar laatste competitiewedstrijd, en wel tegen ons stadsgenoot Focus '07. In de vroege ochtend stonden de jongens al op het veld het was aan de frisse kant, maar het regende niet. De opstelling staat hiernaast afgebeeld.

Afwezig: Yassine Jaddi (ziek)
Wissel   : Luke Bos

Als eerst een compliment voor Corné Pieter, hij is doorgedrongen naar de finale van het Nederlands Kampioenschap Techniek 2012, PROFICIAT!
Vriendenschaar begon goed. Na enkele minuten had Vriendenschaar F2 al kansen die eigenlijk moesten worden benut. Maar er geldt in het voetballerij een wet, als wij het doelpunt niet maken dan.... dan zouden onze tegenstander dat wel doen. Vriendenschaar tikte goed, verdedigend stond het ook goed. Belangrijk was om goed naar de bal te kijken, dat deden de jongens heel goed. Maar het was echter Focus F1 die de 1-0 maakte. Vriendenschaar gaf niet op, enkele minuten later stond het zelfs 2-0 voor de thuisploeg. Een vrijtrap dat genomen werd door Mohammed el Bouayadi kwam tegen de lat aan. Jammer voor Vriendenschaar geluk voor de thuisploeg. De jongens gingen de rust in met een 2-0 achterstand.
In de rust werd gecomplimenteerd op het verrichtte werk dat de jongens deden. Na de rust gingen de jongens met goede moed het veld op.
In de tweede helft zakte we wat in. Maar in sommige momenten kwamen we goed uit de verf, door het niet goed aansluiten raakte Ayoub Achouy, die heel veel kansen had in de eerste helft, de bal kwijt. Hierdoor werden wij gedwongen om te verdedigen, dat deden we goed, mijn complimenten. Maar Focus nam geen genoegen met een 2-0 stand dus de stand werd zelf opgeschroef naar 4-0. Ondertussen is de bal weer aan de andere kant, op mooi aangeven van Tarun v/d Gouw,die een goede wedstrijd speelde, kon Lars Kosterman schieten, maar de keeper van Focus wist de bal te pakken. In de laatste 3 minuten scoorde Focus de 5-0 binnen, en dit is tevens de eindstand.
Mijn complimenten voor alle spelers die dit hele seizoen altijd gemotiveerd voetballen en getraind hebben, de inzet was het hele seizoen goed. Houd dit vol! En natuurlijk onze trouwe supporters! In het bijzonder onze keeper Noah Stolwijk, die een aantal goede wedstrijden heeft gekeept! Volgende week hebben we penaltybokaal, donderdag trainen en zaterdag een toernooi in Utrecht!

Fijn weekend allemaal en tot volgende week!