90'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

26 februari 2012 14:00

Hoven, G.B.J. ten

Vriendenschaar heeft met 4-1 gezegevierd over Zuidoost United. Een royale overwinning, maar Zuidoost United werd niet verpletterd. Vriendenschaar was zeker de sterkere ploeg, maar het spel was niet echt goed. En Zuidoost United bood veel meer tegenstand dan verwacht.

Bij de toss

Als ons eerste elftal misschien gedacht mocht hebben het spreekwoordelijke varkentje wel eventje te wassen, dan kwam daar in de eerste helft nog niet zo veel van terecht. Niet dat ons elftal aan onderschatting van de tegenstander leed. Daarvoor zat er genoeg energie in ons elftal. Maar aanvallend in de meerderheid liet de afwerking van ons elftal te wensen over.

Zuidoost United daarentegen was bovendien niet naar Culemborg gekomen om zich te laten afslachten. Het elftal gaf in de eerste helft meer dan goed partij. De eerste doelrijpe kans was ook voor Zuidoost en de eerste corner was eveneens voor de Amsterdammers.

En Zuidoost United kwam warempel op een een 0-1 voorsprong. Bij een uitbraak werd de aanvaller van Zuidoost in het strafschop tegen de grond gewerkt en de scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip: 0-1 (25e minuut).

Zeven minuten later had Vriendenschaar weer aansluiting. Een bal stuitte in het doelgebied van Zuidoost United  hoog op. De bal werd weggewerkt, maar kwam in het bezit van Tibor Veldhuizen. Deze schoot op doel. De bal werd door een verdediger van richting veranderd en het was 1-1.

Daarna kreeg Vriendenschaar meer kansen en in de 36e en 37e minuut zagen Cor Prein en Karim el Ghoulbzouri hun inzet net naast gaan. Daardoor bleef het 1-1 tot aan de rust.

Direct na rust kreeg Vriendenschaar de wind in de zeilen. Bij een aanval van Vriendenschaar wipte Tibor Veldhuizen de bal over een verdediger van Zuidoost United heen. Deze kon de bal alleen tegenhouden door hands te maken. Tibor nam de strafschop zelf, maar miste. De van de keeper terugstuitende bal kwam echter terecht bij Boaz Souhwat, die alsnog de 2-1 op het scorebord bracht.

Vriendenschaar ging er niet beter door spelen. De kansen kwamen er wel, maar het bleef schorten aan de afwerking. Pas in de 64e minuut kwam er voldoende licht tussen de twee.partijen. Karim Ghoulbzouri mocht een vrije schop nemen en gaf de bal zoveel precisie mee dat Cor Prein de bal keihard kon inkoppen. Een prachtig doelpunt.

De kansen regen zich nu aaneen en de stand kon zomaar naar een hoger niveau worden getild. Het kwam er niet van.  Terrence Stolp kwam in de 74e minuut vrij voor de keeper, maar schoot tegen hem op. En in de 84e en 85e minuut kreeg Terrence nog eens twee kansen, maar in beide gevallen geen succes. Tioch kwam Terrence aan zijn doelpunt. In de 90e minuut werd bij een aanval Karim in het strafschopgebied vastgehouden en de scheidsrechter zag er een strafschop in, ondanks protest van Zuidoost United. Terrence Stolp schoot de 4-1 onberispelijk binnen.

Het werd ook de eindstand.  Zuidoost United toonde zich overigens een heel sportieve tegenstander en de scheidsrechter - 65 jaar oud - leidde de wedstrijd goed.

De strijd om het kampioenschap lijkt zich meer en meer toe te spitsen tussen Vriendenschaar en Baarn. Baarn won vandaag ook, maar Zeist verspeelde door een gelijkspel twee punten.

1400 Hooglanderveen - Zeist 1-1
14.00 Victoria - Baarn 0-2
14.00 BFC - AS '80 4-1
14.00 KVVA - BVV '31 0-2
14.00 't Gooi - Laren '99 3-0
14.00 Vriendenschaar - Zuidoost United 4-1
14.00 HVC - Amsvorde 1-2

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.