90'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

22 januari 2012 14:00

Zammouri, J.

Vriendenschaar heeft de wedstrijd tegen laagvlieger HVC met 4-2 gewonnen. De uitslag doet niet vermoeden dat HVC, mede geholpen door een stormachtige wind, een veel lastiger tegenstander was dan vooraf verondersteld.

Een keiharde wind, schuin over het veld, bemoeilijkte het spel enorm. De spelers hadden moeite om de bal onder controle te houden, passes kwamen vaak niet aan.

Spelmoment uit de eerste helft.

HVC nam brutaal het initiatief, zonder overigens voor veel gevaar te zorgen. Pas na tien minuten kwam Vriendenschaar bij HVC door. De keeper van HVC werd enkele keren op de proef gesteld, redde ten koste van een paar corners. Die leverden niks op.

Bij Vriendenschaar stond  Robert Rienks op het doel, maar die kreeg hoegenaamd geen werk. Cor Prein speelde vanaf de aftrap mee.

Vriendenschaar had, behoudens de eerste tien minuten, gedurende de eerste helft de overhand, maar dit leidde niet ot enige productiviteit.

Door de wind gaat de bal van de voet af van Boaz Souhwat, waarna de keeper van HVC de kans krijgt de bal weg te schieten.

De tweede helft was nog nauwelijks begonnen of HVC had een 0-1 voorsprong genomen. De defensie van ons elftal dacht dat er een vije schop voor Vriendenschaar zou komen, maar de scheidsrechter liet doorspelen. HVC loste een afstandschot dat onhoudbaar voor Robert in het doel verdween.

Er volgde een periode dat ons elftal maar niet in het spel wilde komen. De vleugels werden onvoldoende benut. En een zo op het oog bejaarde nr. 12 van HVC kon ermee volstaan om in de defensie zonder  loopwerk van betekenis elke bal weg te werken.

Pas in de 66e minuut kwam Vriendenschaar langszij. De bal kwam in de defensie van HCV terecht, de bal rommelde wat heen en weer, kwam bij Terrence Stolp en die zette goed door.  Een keihard schot nog wel aangeraakt door de keeper van HVC, maar hij zat 1-1.

Twee minuten later werd Terrence keihard neergeschoffeld en HVC moest met tien man verder.

Ondanks protesten van HVC staat de schedisrechter al met rood in de hand. De zondaar slaat zijn hand voor het gezicht. Terrence Stolp (nr. 9) is inmiddels overeind.

In de 76e minuut stompte de HVC-keeper een bal weg die weer bij Vriendenschaar terecht kwam. De bal werd doorgespeeld naar Boaz Souhwat die vanaf de vleugel een hard schot losliet. Vi a de handen van de keeper ging de bal het doel in: 2-1.

Vijf minuten later was het pleit beslecht. Sander Verbeek bracht de bal op en werd binnen het strafschopgebied te hard van de bal af gezet. Sander leek zich ernstig te blesseren, maar dat viel gelukkig mee. Terrence Stolp nam de strafschop onberispelijk:
3-1.

Sander lijkt zich lelijk te hebben geblesseerd. Maar de schade valt mee.

In de 86e minuut werd het 4-1. Terrence Stolp gaf een rollertje richting doel, buiten bereik van de HVC-keeper. De bal stuitte op de paal. Bas van Overbeek, net ingevallen, kon het laatste tikje geven 4-1.

In de negentigste minuut kwam HVC met een schuiver op 4-2, maar dat was alleen nog voor de statistiek belangrijk.

De scheidsrechter floot een prima wedstrijd.

14.00 Hooglanderveen - Baarn 0-3
14.00 Vriendenschaar - HVC 4-2
14.00 't Gooi - BVV '31 3-1
14.00 KVVA - Zuidoost United 2-6
14.00 BFC - Laren '99 3-2
14.00 Victoria - Amsvorde 4-1
14.30 AS '80 - Zeist 1-2

Voor de stand na deze zondag klik op ranglijst.