88'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

29 januari 2012 14:00

Vlieland, D.A.

Vriendenschaar heeft een ondubbelzinnige overwinning geboekt op Amsvorde: 0-5. De overwinning zat eigenlijk al in de knip na ruim twintig minuten spelen. toen stond er al 0-3 op het scorebord.

Onder frisse omstandigheden begon de wedstrijd. Al na vier minuten had Amsvorde een levensgrote kans om de score te openen. De aanval brak door de achterlinie van Viendenschaar heen en de 1-0 lag voor het oprapen. De 100% kans werd echter volledig verprutst.

Drie minuten later deed Vriendenschaar het beter. Een aanval over links ging naar Tibor Veldhuizen. Deze bracht de bal tot bij de achterlijn op en zette vervolgens scherp voor. Terrence Stolp zorgde voor een afleidingsmanoeuvre, waarna Niek Amelink de bal prachtig kon binnen koppen: 0-1.

In de achttiende minuut werd door Vriendenschaar van achteren uit een aanval opgezet. De bal kwam bij Chahid Badaoui, die een steekpass op TerrenceStolp gaf. Deze misleidde de keeper nog en het was vervolgens 0-2.

Weer drie minuten later zat ons elftal al op rozen. Een aanval over links. Tibor Veldhuizen werd de diepte ingestuurd. Tibor zette de bal vervolgens voor en weer was het Terrence Stolp die met een magniefieke goal zijn tweede doelpunt maajkte: 0-3.

De rust kwam met 0-3.

Tibor Veldhuizen gaat de bal voorzetten.

Drie blessures en even zoveel wissels bij Vriendenschaar waren vooralsnog de opvallendste zaken. In de rust moest Niek Amelink zich al laten vervangen door Joey Vermeulen. In de 55e minuut moest Karim el Ghoulbzouri eraf en kwam Mochine Ramdani hem vervangen. En in de zeventigste minuut moest Youssef Ramdani zich laten vervangen door Dominggus Souhuwat. Het is moeilijk dit een gouden wissel te noemen vanwege de oorzaak. Maar toch was Dominggus degeen die het vierde doelpunt van Vriendenschaar scoorde. Een dieptepass bereikte Terrence Stolp. Mogelijk ontving deze de bal in buitenspelpositie, maar de grensrechter van Amsvorde vlagde niet. Terrence gaf de bal hierna netjes af aan Dominggus, die Vriendenschaar vervolgens simpel op 0-4 zette.

Roy Roodenburg moest af en toe toch wel ingrijpen.

Twee minuten voor tijd zette Vriendenschaar nog een keertje aan. Terrence Stolp stoomde met de bal naar het Amsvordedoel op. Hij loste een schot dat door de keeper niet klemvast kon worden gestopt. De afgeweede bal kwam bij Boaz Souhuwat, die met een acrobatische actie de 0-5 aantekende.Dit werd ook de eindstand.

Alle titelkandidaten lieten geen steek vallen en schoten evenals Vriendenschaar met scherp. De 4-4 van Zuidoost United tegen Victoria is wel opmerkelijk. Het houdt een waarschuwing voor ons eerste elftal in, ten minste als het treffen komende zondag tegen Zuidoost United doorgaat. De winter is aangebroken!