40'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

11 december 2011 14:00

Akkerman, J.

De wedstrijd BFC-Vriendenschaar is geeindigd in een 1-1 gelijkspel. Een uitslag waar Vriendenschaar maar vrede mee moet hebben na een heel spannende en gelijk opgaande wedstrijd in Bussum.

Natuurlijk hadden we graag gewonnen, maar dat zat er vandaag niet in. Want BFC toonde zich gelijkwaardig. Er was sprake van een goede, spannende wedstrijd die door de jonge scheidsrechter Akkerman uitstekend werd geleid.

Onder frisse omstandigheden werd bij de wedstrijd BFC - Vriendenschaar afgetrapt. Al na elf minuten kreeg Vriendenschaar de wind in de zeilen. Niek Amelink passte op Boaz Souhuwat, die de bal nog net bij de achterlijn kon oppikken. Er volgde een voorzet van zijn voet naar het doelgebied. Daar werd de bal eerst nog licht getoucheerd door een verdediger van BFC, waarna een tweede verdediger de bal hard in het eigen doel werkte. 0-1 derhalve.

Daarna speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af, waarbij de keepers niet zo veel werk kregen te doen. In de 24e minuut had Vriendenschaar de kans op 0-2. Een voorzet van Tibor Veldhuizen bereikte Jordan van Gestel, maar die kopte over.

In de 40e minuut kwam BFC op gelijke hoogte. De bal werd door BFC over de hele breedte van links naar rechts gedirigeerd. Daarna volgde een voorzet en de spits haalde uit met een diagonaal schot en liet Roy Roodenburg kansloos..

Met deze 1-1 gelijke stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft was de wedstrijd bijzonder spannend en het aanzien meer dan waard. Over en weer waren er kansen. Maar geen van de partijen wist de score te verhogen.

Vriendenschaar had al drie wissels gebruikt, toen tien minuten voor tijd ook Ilias Jijih het veld moest te verlaten wegens een blessure. Maar met tien man spelend bleef Vriendenschaar de rest van de wedstrijd overeind.

Baarn won de uitwedstrijd van 't Gooi met 1-2, waardoor het in punten op gelijke hoogte met Vriendenschaar kwam. En vanwege een beter doelsaldo (één doelpunt meer) mag Baarn zich laten huldigen als 'herfstkampioen'. De echte prijzen worden echter aan het einde van het seizoen uitgedeeld.

14.00 BFC - Vriendenschaar 1-1
14.00 KVVA - Amsvorde 1-0
14.00 Victoria - HVC 3-0
14.00 Laren '99 - Zeist 2-3
14.00 Hooglanderveen - Zuidoost United 5-2
14.00 't Gooi - Baarn 1-2
14.30 AS '80 - BVV '31 0-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Ruud Veldhuizen maakte weer een serie foto's. Klik op fotoreportage.