67'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

4 december 2011 14:00

Lagerwey, M.

Vriendenschaar heeft de lastige wedstrijd tegen Victoria verdiend met 1-0 gewonnen. Dat de doelpunten schaars zouden worden, was wel enigszins te voorzien. Maar het doelpunt van Vriendenschaar in de 67e minuut was wel een mooie en belangrijke.

Voor de aanvang van de wedstrijd werden door spelers van Vriendenschaar ballen het publiek ingeschoten. De ballen waren gesponsord namens Sinterklaas. Maarten Stoffels ontving van de voorzitter van Victoria een boeket bloemen, omdat hij zijn driehonderdste competitiewedstrijd voor Victoria speelde.

De driehonderdste competitiewedstrijd voor Victoriaan Maartn Stoffels.

Bijzonder was ook dat het duel onder leiding stond van een wel heel jonge scheidsrechter, Menno Lagerwey uit Hoorn. Deze slechts achttienjarige arbiter floot een prima wedstrijd. Die schopt het nog ver als scheidsrechter.

De pas achttienjarige Menno Lagerwey zou een goede wedstrijd fluiten.

Vriendenschaar en Victoria waren in de eerste helft aardig tegen elkaar opgewassen, waarbij naar onze smaak de aanval van Vriendenschaar wat sneller opereerde dan die van Victoria. Maar onze aanval schiep zich desondanks niet zoveel kansen. In ieder geval ontbrak net de nauwkeurigheid die tot een doelpunt had kunnen leiden. Defensief had ons elftal goed het oog in de aanval van Victoria. Dat dwong wel enkele corners af, maar ook die waren niet echt gevaarlijk. Het spel bleef over en weer gaan, maar na 45 minuten was het resultaat nog steeds de welbekende brilstand.

Boaz Souhuwat in een heftig duel verwikkeld. Terrence Stolp is attent.

In de tweede helft zette het spelbeeld zich aanvankelijk voort. En het wachten was op het team dat het doelpunt zou gaan maken, want dat was dan vermoedelijk de voorbode van de winnaar. En de winnaar werd...Vriendenschaar.

Ilias Jijih heeft zijn mannetje gepasseerd.

Sander Verbeek was pas in het veld gekomen. Hij kon een doorgespeelde bal net voor de doellijn oppikken. Vervolgens zetten hij loepzuiver voor. De bal kwam bij Tibor Veldhuizen en die schoot de bal, hoewel nog onder druk gezet, hard en ;laag in. Het hele elftal stortte zich op Tibor, want iedereen voelde dat dit een bevrijdende treffer was.

Tibor Veldhuizen werd matchwinnaar.

Vicotria was hierna niet in staat een werkelijk tegenoffensief in te zetten. Integendeel. De betere kansen waren voor Vriendenschaar, hoewel Victoria in de 81e minuut nog een kans kreeg uit een vrije schop. De kop bal ging gelukkig voor ons net naast. Co Prein viel een kwartier voor het einde in en had in de slotfase twee keer nog een treffer op zijn schoen, maar zijn inzetten gingen net naast de verkeerde kant van de paal.

De scheidsrechter liet na de officiele speeltijd nog kort doorspelen om vervolgens met het laatste fluitsignaal de zege van Vriendenschaar te bezegelen. Een verdiende 1-0 overwinning verkregen in een bovendien sportief treffen.

Volgende week kan Vriendenschaar herfstkampioen worden, maar ook dan staat er uit een lastige tegenstander op het programma, het Bussumse BFC.

15.00 Zuidoost United - 't Gooi 1-2

Voor de huidige competitiestand, klik op ranglijst.

Er was na afloop van de wedstrijd in de bestuurskamer een gezellig samenzijn van besturen.  Als gevolg hiervan kregen wij van Victoria een filmpje van de wedstrijd toegestuurd, althans een link die naar het filmpje op You Tube is geplaatst.
Het filmpje duur ruim vier minuten. Hoewel het een Victoria gekleurde reportage is,  is het voor ons natuurkijk leuk om te zien dat het doelpunt van Vriendenschaar in beeld is gebracht en ook de stapel spelers die de doelpuntenmaker, Tibor Veldhuizen, daarna bedolven. Klik op filmpje.