1 - 6

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

20 november 2011

Hermans, H.

Ons eerste elftal beleefde een gemakkelijke dag bij KVVA. De inhaalwedstrijd werd met 1-6 gewonnen. En volgens oogetuigen had er zelfs meer ingezeten als alle kansen waren benut.
Ons elftal heeft nu de koppostitie veroverd met twee punten voorsprong op naaste belager Baarn.

Het veld waarop wordt gespeeld is nogal glad. Dit leidde in de eerste vijf minuten tot een rommelig spelbeeld, waarin beide partijen nog moesten proberen het wedstrijdritme te vinden.

Vriendenschaar was van meet af aan de betere ploeg. KVVA had diverse overtredingen nodig om ons elftal uit het spel te halen. Maar het begon bij Vriendenschaar steeds beter te lopen, waarbij de bal over de vleugels ging. Boaz Souhuwat en Tibor Veldhuizen waren goed aanspeelbaar.

In de zeventiende minuut opende Vriendenschaar de score. De bal kwam over links door, werd strak voorgezet en even strak schoot Terrence Stolp in. De keeper keerde het schot wel, maar de bal stuitte via hem voor de voeten van Tibor Veldhuizen die de 0-1 inschoot.

In de vijfentwintigste minuut een voorzet van rechts en nu was het Terrence Stolp zelf die de 0-2 liet aantekenen.

Acht minuten later ging Terrence Stolp met de bal op de keeper af en bijtijds legde hij de bal opzij, waardoor Bas van Overbeek 0-3 in een verlaten doel kon schieten.
Vriendenschaar begon wat nonchalanter te spelen en dat werd door KVVA onmiddellijk afgestraft. Een aanvaller slalomde door onze verdediging heen en scoorde 1-3.

Even later ontving Terrence Stolp een gele kaart toen hij met gestrekt been op de keeper inkwam.

Vriendenschaar kwam nog voor rust op 1-4 door Youssef Ramdani. Een corner van Vriendenschaar werd kort genomen. Niek Amelink speelde Youssef Ramdani aan. Die lepelde de bal met een boogje over zijn directe bewaker heen om vervolgens zelf te scoren.

De rust brak met deze 1-4 stand aan. Zo te zien geen vuiltje aan de lucht voor de blauwzwarten.

In de tweede helft verscheen Mochine Ramdani in het veld voor de licht geblesseerde Tibor Veldhuizen. Ook Niek Amelink werd na een paar minuten spelen in de tweede helft uit voorzorg naar de kant gehaald en vervangen door Sander Verbeek. Dit in verband met de wedstrijd van aanstaande zondag. Het spel lag ook nog even stil doordat de keeper van KVVA zich na blessure moest laten vervangen.

Vriendenschaar schroefde de voorsprong verder op door een prachtig doelpunt van  Bas van Overbeek na een hoge voorzet van Karim el Ghoulbzouri. Bas nam de bal uit de lucht op zijn pantoffel en er was geen houden aan, 1-5 na 55 minuten spelen.

Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam ook op naam van Vriendenschaar. In de 82e minuut was er een mooie combinatie waarbij Mochine Ramdani de bal netjes afspeelde op Terrence Stolp. voordat de laatste kon uithalen werd hij echter in het strafschopgebied gevloerd. Terrence nam de penalty zelf onberispelijk: 1-6.

Terrence Stolp werd eerst onderuit gehaald en gaat daarna zelf de penalty verzilveren waarmee hij de eindstand van 1-6 op het scorebord laat aanbrengen.

De scheidsrechter had kennelijk medelijden met KVVA want hij floot erg vroeg af voor het einde van de wedstrijd, die dus eindigde in een eclatante zege voor Culemborg.
Ons elftal staat nu aan kop met twee punten voorsprong op Baarn. Volgende week maakt Victoria zijn opwachting in Culemborg en dat is een veel zwaardere tegenstander. Dan mag ons elftal echt aan de bak.

Onze fotograaf Ruud Veldhuizen heeft weer een leuke foto-sessie van deze wedstrijd gemaakt. Belangstelling? Hier klikken.