12 november 2011 12:00

Fadili, E.H.

C1: Zespunten wedstrijd  in Almere

Zaterdag speelde de C1 van Vriendenschaar tegen Buitenboys uit Almere. Op het spel stonden 3 punten die,  gezien de stand op de ranglijst, aanvoelden als zes.

De Jongens uit Culemborg begonnen goed aan de wedstrijd en al snel was de wedstrijd in evenwicht met kansen voor  Dante, Jesse en Joram. De keeper van Buitenboys had het moeilijk en dat bood Vriendenschaar mogelijkheden. Na 12 minuten pikte Micheal de bal net buiten het strafschopgebied op en schoot droog in de rechterhoek laag binnen 0-1 . Een prima begin !

Hierna werd Buitenboys sterker en had ook enkele goede kanen. Mark redde echter goed en het bleef nog even 0-1. Na een halfuurtje was de pret voorbij. Buitenboy schoot hard laag links binnen: 1-1. De verdediging van Vriendenschaar zag er niet goed uit bij deze tegentreffer. Vrij snel hierna kreeg Buitenboys twee keer en vrije trap op de rand van het 16 meter gebied. Twee keer hard laag links en het stond 3-1 bij de rust.

In de tweede helft kon Vriendenschaar het niet meer recht zetten en liep nog tegen twee tegentreffers aan. Zo werd het 5-1. De teleurstelling was voelbaar bij spelers en staf. Wellicht waren de verwachtingen te hoog gespannen geweest. De zes punten waren voor Buitenboys die daar gezien het spelbeeld in de sportieve, en goed geleide wedstrijd, ook het meeste recht op had.