87'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

13 november 2011 14:00

Andre, P.T.J.

Het doelpunt van Cor Prein kwam wel laat, 87e minuut, maar was erg fraai en betekende bovendien de magere, maar zeer verdiende overwinning voor Vriendenschaar. Bovendien won Baarn met 3-1 van Zeist, waardoor de eigen overwinning ook nog eens de koppositie opleverde.

Er was een zonnige dag voorspeld, maar het was in Culemborg mistig, kil en klam. Hooglanderveen begon stormachtig en zette ons elftal meteen onder druk. In de tweede minuut ontsnapte ons elftal, doordat Roy Rodenburg de bal nog net kon wegduiken. En na acht minuten belandde een bal van Hooglanderveen op het doelnet van Vriendenschaar.

Na tien minuten was de storm geluwd en ontworstelde Vriendenschaar zich aan de druk. Vriendenschaar kwam aanvallend beter in haar spel, maar bij tussenpozen waren er slordigheden, waardoor de bal te gemakkelijk bij Hooglanderveen werd ingeleverd.

Tibor Veldhuizen wil zijn directre tegenstander passeren.

In de 24e minuut had Vriendenschaar een prachtige kans. Een combinatie met Bas van Overbeek rondde Terrence Stolp af met een schot dat tegen de onderkant van de lat kwam. Maar de doellijn werd vermoedelijk niet gepasseerd en de scheidsrechter liet doorspelen.

In de 39e minuut was er een schitterende aanval waarbij de bal van Boaz Soujhuwat naar Bas van Overbeek ging en vervolgens weer naar Boaz. Deze liet een vlammend schot los, maar de bal scheerde over de lat van Hooglanderveen. Een minuut later wederom een mooie aanval en het was Boaz opnieuw die het scho loste. Echter opnieuw net over.

Terrence Stolp werd goed bewaakt.

De rust kwam met 0-0.

In de tweede helft was Vriendenschaar zonder meer de betere ploeg, maar het viel niet mee om een aanval geslaagd af te ronden. Er waren nog geen twee minutren gespeeld of Sander Verbeek moest na een kopduel het speelveld verlaten. Uit een kopdueol hield Sander een hoofdwond over, die later met drie hechtingen moerst worden gerepareerd. Mark Atema was zijn vervanger.

In de 56e minuut verscheen Terrrence Stolp, na aangeven van Tibor Veldhuizen, voor de keeper vsn Hooglanderveen, maar Terrence schoot tegen de keeper op. En in de 68e minuut ging de bal net voorlangs zijn hoofd na een scherp voorgezette bal.

Hooglanderveen was alleen gevaarlijk uit stilstaande momenten, een paar vrije schoppen en een enkele corner, maar onze defensie bleef keurig overeind.

Het vervelende was de 0-0 stand, waardoor gevreesd kon worden voor een zondagschot van Hooglanderveen. Maar dat gebeurde gelukkig niet.

In de 72e minuut kreeg Terrence weer een goede kans, maar hij werd, zonder dat de scheidsrechter ervoor floot, aan zijn shirt vastgehouden.

Terrence Stolp probeert de bal te bemachtigen en af te spelen naar Bas van Overbeek.

In de 75e minuut werd Boaz Souhuwat vervangen door Cor Prein, die zich voor de tweede keer dit seizoen pinchhitter bij uitstek toonde. Er werd een mooie aanval opgezet. Tibor Veldhuizen zette goed voor en Cor Prein dook op tijd naar de bal à la Bep Bakhuys (wie kent 'm nog). En het dik verdiende doelpunt was een feit.

Hooglanderveen drong hierna nog aan, maar Vriendenschaar gaf, behalve een corner, niks meer weg. De sportieve wedstrijd eindigde derhalve in een 1-0 zege.

Door de 3-1 nederlaag van Zeist heeft Vriendenschaar zich aan de kop genesteld (aangenomen dat de wedstrijd tegen 't Gooi met3-1 is gewonnen).

Voor de actuele stand,zie ranglijst:

Hoewel de wedstrijd tegen 't Gooi nog moet worden uitgespeeld, hebben we toch maar de overwinning ingeboekt. De resterende zeven minuten worden op woensdag 23 november a.s. gespeeld, aanvang 20.30 bij 't Gooi. Deze avond is gekozen in plaats van een inhaalzondag omdat beide clubs al een oefenwedsrtrijd hebben gepland.