... (penalty)
85'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

22 november 2011 20:30

De wedstrijd 't Gooi - Vriendenschaar is in de 83e minuut bij een stand 1-3 gestaakt door een vervelend ongeval. Bij een luchtduel bij de zijlijn kwam een speler van 't Gooi zodanig slecht terecht dat zijn knie uit de kom schoot. Voor de aanwezige spelers en toeschouwers een griezelig gezicht. De speler van 't Gooi moest worden afgevoerd met de ambulance. De scheidsrechter besloot in overleg met beide partijen om de wedstrijd te beeindigen, want de spelers waren nogal ontdaan door het ongeval. Een vervelend einde van een overigens sportief en aantrekkelijk duel. Voorlopig zullen we de 1-3 stand noteren als overwinning voor Vriendenschaar.

Hoewel 't Gooi stormachtig begon en drie gevaarlijke kansen schiep in de eerst vijf minuten, was het toch Vriendenschaar dat de score opende. Vanaf de rechtervleugel werd Terrence Stolp aangespeeld. Die stormde op de bal af, wat de keeper van 't Gooi eveneens deed. Maar Terrence was eerder bij de bal en speelde die af op Tibor Veldhuizen. Die kon de bal in verlaten doel werken. 0-1 na acht minuten.

In de loop van de eerste helft schiep Vriendenschaar zich vele kansen, maar de afwerking was wel erg slordig waardoor 't Gooi in de wedstrijd werd gehouden.

In de 43e minuut dan toch 0-2. Vanaf links werd voorgezet. De bal werd door 't Gooi weggewerkt en opnieuw door Vriendenschaar ingebracht. Jordan van Gestel scoorde achteruit koppend de 0-2.

In de blessuretijd kwam 't Gooi toch terug. Niek Amelink wilde de bal uit de verdediging wegspelen, verspeelde de bal en veroorzaakte vervolgens een vrije schop (+ gele kaart). De vrije schop enkele meters buiten het doelgebied werd door 't Gooi benut. De 1-2 was ook de ruststand.

Ons elftal kwam goed uit de startblokken voor de tweede helft. Twee minuten na de hervatting stoomde Boaz Souhuwat met de bal op. Hij passeerde zijn bewaker en gaf voor aan Terrence Stolp. En die aarzelde niet: 1-3.
Weer twee minuten later had 't Gooi een uitgelezen kant op de aansluiting. Maar voor open doel wist de aanvaller van 't Gooi toch nog naast te schieten.

Hierna wisselende kansen voor beide doelen die vooralsnog niet tot een doelpunt leidden. Maar het spel was aantrekklijk voor de toeschouwers, blauwzwart dan wel geelzwart gekleurd.

De wedstrijd eindigde, zoals vermeld, heel vervelend door het ongeval met de speler van 't Gooi in de 83e minuut. De scheidsrechter floot af en beschouwde de wedstrijd als ten einde met een 1-3 uitslag voor Vriendenschaar. De KNVB moet dat nog wel bevestigen. Die besliste echter dat de laatste zeven minuten uitgespeelde dienden te worden.

De laatste zeven minuten

Zeven minuten van een eerder gestaakte wedstrijd uitspelen terwijl je met 1-3 voor staat, is toch een mnder eenvoudige zaak dan het o op het oog lijkt te zijn. Er dreigde even een onaangenaam scenario te ontstaan.

Het lag voor de hand dat 't Gooi meteen de aanval zou zoeken. De ploeg had, in tegenstelling tot Vriendenschaar, toch niks te verliezen. En 't Gooi kreeg de wind in de zeilen toen na een minuut spelen Sander Verbeek een overtreding in het strafschopgebied beging die de scheidsrechter bestrafte met een penalty. En die werd benut.

Met andere woorden, toch nog zo'n vijf minuten billen knijpen voor Vriendenschaar. Gezegd moet worden dat Vriendenschaar hierna een aantal kansen kreeg via Terrence Stolp en Tibor Veldhuizen waardoor ons elftal de voorsprong weer zou kunnen vergroten. Helaas ging de bal niet het doel in en bleef het toch een spannende affaire.
Een zondagschot van de kant van 't Gooi, we zagen het afgelopen zondag ook bij Ajax - NAC,  en de wedtrijd zou dramatisch hebben kunnen verlopen. Gelukkig kwam 't Gooi niet verder meer en waren de drie punten definitief voor onze ploeg.

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Voor de foto-serie van Ruud Veldhuizen tot aan het staken van de wedstrijd,  klik HIER