86'

Mannen KNVB beker Amateurs poule, 1, Groep 1 119

23 oktober 2011 14:00

Luinge, R.

Vriendenschaar heeft het bekervoetbalduel tegen Baarn met 3-4 verloren. Afgaande op het spel in de tweede helft was de nederlaag dik onverdiend. Maar in het eerste half uur van de wedstrijd liet Vriendenschaar het vooral verdedigend liggen. In de tweede helft regen de kansen zich aaneen, maar toen verzilverde onze aanval slechts één kans. Een leuke wedstrijd was het wel en met Roelof Luinge als arbiter hadden beide partijen beslist niet te klagen.

Prachtige weersomstandigheden en een topscheidsrechter bij de bekerwedstrijd Vriendenschaar - Baarn. Sowieso al ingredienten voor een leuk duel tussen twee tegenstanders die elkaar ook in de competitie tegen komen.

Roelof Luinge volgde het spel op de voet.

Baarn had meteen het beste van het spel. Vriendenschaar scoorde vooreerst alleen twee gele kaarten: Verrassend genoeg kwam Vriendenschaar bij een doorbraak toch op een 1-0 voorsprong. Terrence Stolp zette goed door en scoorde onhoudbaar.

Dit had een vroeg keerpunt in de wedstrijd kunnen betekenen, maar helaas. Want Baarn kwam in de vijftiende minuut al op gelijke hoogte na weinig resoluut ingrijpen van onze toch wat gehavende verdediging. Niek Amelink en Ilias Jijih ontbraken bijvoorbeeld wegens blessures of lichte ongesteldheid. Ook Tibor Veldhuizen ontbrak.

In de 25e minuut kwam Baarn op 1-2  toen de spits te veel vrijgelaten werd en een schuiver volgde. En in de 28e minuut werd het zelfs 1-3 na een corner. Er werd opnieuw niet resoluut uitverdedigd.

Pas na deze achterstand leek Vriendenschaar te ontwaken. In het laaste kwartier bouwde ons elftal aan een overwicht. In de 40e tot de 43e  minuut drie mooie kansen voor Vriendenschaar. De eerste kans kopte Jordan van Gestel over. Daarna had Terrence de mogelijkheid te scoren maar zijn been was net te kort om bij de bal te komen. Daarna was er een kopbal die schitterend door de Baarnkeeper over de lat werd getikt. Op slag van rust was het dan toch 2-3  toen Terrence de bal uit een rebound keihard kon inschieten. De keeper van Baarn was nu kansloos.

Een aanval van Vriendenschaar aan het eind van de eerste helft. De bal zal net naast gaan. Even later zal Vriendenschaar toch terugkomen tot 2-3.

In de tweede helft zette Vriendenschaar het goede spel uit het laatste kwartier van de eerste helft voort.  Er werd goed gecombineerd en voortdurend werd de aanval gezocht. Vriendenschaar schiep zich kans op kans. Maar tot doelpunten kwam het niet. De ballen gingen net naast of de uitstekende keeper van Baarn was een onneembare barriere.

Terrence Stolp jaagt op de bal.

Terrence Stolp kreeg in de 69e minuut en opgelegde kans. Vrij voor het doel staande pegelde Terrence de bal toch nog naast.

Karim el Ghoulbzouri kopt de 3-3 binnen.

De verdiende gelijkmaker kwam er toch.  In de 83e minuut kopte Karim el Ghoulbzouri de bal hard achter de kansloze Baarngoalie, na een voorzet vanaf de flanken. 3-3 dus.

Geen doelpunt voor Vriendenschaar. De bal is op het doelnet beland.

Het zag er, gezien het hele spelbeeld van de tweede helft, naar uit dat Vriendenschaar Baarn alsnog zou overmeesteren. Maar het was juist Baarn dat de laatste klap uitdeelde. Want in de 86e minuut verdedigde onze defensie, in de tweede helft eigenlijk niet op de proef gesteld, niet optimaal en lag de bal wederom in het doel: 3-4.

Tijd om te herstellen was er nauwelijks meer. In de slotminuten was er even herrie in het doelgebied van Baarn, maar scheidsrechter Luinge haalde de zondaars resoluut uit de kluwen spelers en toonde beiden een gele kaart.

De 3-4 nederlaag was zuur. We liggen er in de bekercompetitie uit. Maar het vertoonde spel in de tweede helft liet zien dat we in de competitie een heel eind kunnen komen.

Mario Huizinga maakte dit keer een fotoreportage. Klik hier voor veel voetbalmomenten.