75'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

30 oktober 2011 14:00

Yakoub, M

Ons eerste elftal heeft gewoon verdiend met 4-2 van AS '80 gewonnen. Op de overwinning was niets aan te merken. Wel kon ons elftal worden verweten dat het AS '80 steeds maar in het spel liet komen.

Ons eerste elftal ging gemotiveerd van start en voetbalde de eerste tien minuten bijna de sterren van de hemel. AS '80 werd opgejaagd en liep amechtig achter de voetbalfeiten aan. In de tiende minuut de beloning voor de voortreffelijke beginperiode. Boaz Souhuwat zette vanaf de zijlijn voor. De bal kwam bij Bas van Overbeek, die legde de bal panklaar voor Jordan van Gestel en die schoot de bal snoeihard in: 1-0.

AS '80 was nu al rijp voor de slacht. Maar in plaats dat ons elftal de druk opvoerde, liet het zich inzakken. Men begon te tikken en men liet AS '80 in zijn spel komen. Vriendenschaar kwam zelf niet meer aan een goede aanval toe en het wachten was op de tegentreffer van AS '80. In de twintigste minuut een schot net naast het doel van Roy Roodenburg als waarschuwing. En in de vijfendertigste minuut was het toch raak. Na een vrije trap voor AS '80 ontstond een rommelige situatie voor het Vrienden-schaardoel en ja, daar was de gelijkmaker.

Pas in de slotfase van de eerste helft kwam ons elftal weer wat los. Echter een paar ballen over het doel was alles. De rust ging in met 1-1.

De goed leidende scheidsrechter Yakoub vermaant Bas van Overbeek en zijn tegenstander.

In de tweede helft stelde Vriendenschaar aanvankelijk relatief snel orde op zaken. In de 52e minuut was er eerst nog een mooie aanval van Vriendenschaar die uitmondde in een scrimmage voor het AS-doel, meer niet.

In de 54e minuut werd Boaz Souhuwat gewisseld voor Tibor Veldhuizen en die bracht, op de andere vleugel overigens, meer leven in de brouwerij.

Jordan van Gestel toonde zich in diverse duels kopsterk.

In de 57e minuut een hoekschop voor Vriendenschaar. De bal komt voor de doelmond en Jordan van Gestel kopt de bal in. De verdediging van AS '80 kopt de bal weliswaar uit het doel, maar de goed leidende scheidsrechter Yakoub stond op de achterlijn en zag dat de bal de doellijn al was gepasseerd.

De keeper van AS '80 is na de kopbal van Jordan al gepasseerd en de bal wordt door een AS-verdediger uit het doel gekopt. Maar de bal was al achter de doellijn.

n de 66e minuut kreeg Vriendenschaar een vrije schop te nemen. Niek Amelink nam hem en Bas van Overbeek kopte de bal met precisie door: 3-1.

Hierna viel ons elftal toch weer terug in de slechte gewoonte de tegenstander terug te laten komen. In de 73e minuut appelleerde onze verdediging voor buitenspel, de scheidsrechter liet doorspelen en de bal verdween weer in het doel van Vriendenschaar:3-2.

In de 75e minuut vergrootte ons elftal toch weer de marge tot 4-2. Een mooie actie van Tibor, Bas van Overbeek kwam niet meer bij de bal maar Terrence Stollp wel. Hij liet de keeper van AS '80 kansloos.

In de tachtigste minuut werd Bas van Overbeek getorpedeerd ten koste van een gele kaart. Uit voorzorg - blessure - werd Bas gewisseld. De vrije schop werd prachtig genomen door Tibor, maar de bal ging net naast.

AS '80 gaf niet op, kennelijk in de wetenschap dat er toch nog wat te halen viel. In de 84e minuut mocht AS '80 een vrije schop nemen net buiten het strafschopgebied van Vriendenschaar. Roy Roodenburg redde door de goede hoek te kiezen.

In de laatste minuten probeerde AS '80 nog wel het een en ander, maar echt gevaarlijk werd de ploeg uit Almere niet meer. 4-2 stond er op het scorebord en dat bleef zo.

Zeist won overtuigend van Amsvorde (bij rust was het al 0-3) en werd op doelsaldo de eerste periodekampioen.

14.00  Vriendenschaar - AS '80 4-2
14.00 Victoria - 't Gooi 4-2
14.00 BFC - Baarn 1-4
14.00 Amsvorde - Zeist 0-4
14.00 HVC - Laren '99 0-3
14.00 KVVA - Hooglanderveen 2-4
15.00 Zuidoost United - BVV '31 5-3

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.