37'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

16 oktober 2011 14:00

Engel, J.P.

Vriendenschaarheeft zichzelf enorm in het pak gedaan door met 3-1 te verliezen van Laren.
Een nederlaag die wellicht met een andere instelling niet nodig was geweest. Ons elftal voetbalde te laconiek en was daardoor niet opgewassen tegen het fysiek sterke Laren. Door de andere uitslagen, BFC verloor ook, maar Zeist won royaal,  is de kans op de periodetitel geminimaliseerd.

De wedstrijd begon niet prettig voor Vriendenschaar, want al in de tweede minuut moest Dominggus Souhwat zich door een hamstringblessure laten vervangen door Chahid Badaoui.

In de dertiende minuut kwam Vriendenschaar aan de leiding. Ilias el Karicha rukte vanaf de middenlijn op, slalomde door de verdediging van Laren en gaf de bal bijtijds af aan Terrence Stolp. Die aarzelde niet en het was 0-1.

Bas van Overbeek kan net niet bij de bal waardoor een scoringskans verloren gaat.

Lang mocht Vriendenschaar niet van deze voorsprong genieten. Want vanaf de aftrap rukte Laren op, de bal werd vanaf de doellijn teruggeplaatst en vervolgens ingeschoten. In eerste instantie werd de bal gestopt, maar in tweede instantie ging de bal toch het doel in: 1-1.

Vier minuten later een zelfde soort aanval van Laren. De bal werd wederom vanaf de doellijn teruggeplaatst. De bal kwam tegen Sander van Overbeek aan. De scheidsrechter constateerde hands, gaf Laren een penalty en Sander een gele kaart. De strafschop werd onberispelijk genomen: 2-1.

Roy Rodenburg redt liggend op de grond.

Het spel van Vriendenschaar oogde nogal laconiek alsof de spelers dachten dat de achterstand wel gemakkelijk ongedaan zou kunnen worden gemaakt. Maar daar dacht Laren anders over. In de 37e minuut vergrootte Laren de voorsprong. Bij een vrije schop belandde de bal in het doelgebied van Vriendenschaar en onze keeper kreeg de bal niet goed onder controle. De opstuitende bal werd vervolgens in het doel van Vriendenschaar gekopt: 3-1. Bij een volgende aanval bracht de Vriendenschaardefensie zich weer in moeilijkheden, maar gelukkig kon onze keeper de bal nu wel klemvast onderscheppen.

De rust kwam met de 3-1 stand.

Roy redt ook hier ...

In de tweede helft maakte Cor Prein zijn opwachting en werd Youssef Ramdani vervangen. Maar hoewel de druk op het doel van Laren groter werd kwam de gewenste verandering niet tot stand.  Laren gaf weinig kans om Vriendenschaar het spel te laten maken. De Larendefensie dekte kort, zodat onze spelers weinig ruimte kregen. Hoe dan ook, ons elftal maakte zijn koppositie in geen enkel opzicht waar.

De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af en als er gevaar ontstond voor welk doel dan ook, traden de keepers goed op.

Sander Verbeek probeert zich, tevergeefs, langs drie spelers van Laren te worstelen.

Ook in de slotfase kon Vriendenschaar geen draai aan de wedstrijd geven. Het werd eerder 4-1 dan 3-2. Op de overwinning van Laren was derhalve weinig aan te merken.