26'
57'

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

4 oktober 2009 14:00

Vriendenschaar heeft een moeizame 2-1 overwinning op Baarn geboekt. Onze ploeg had heel veel moeite met het fysieke en opportunistische voetbal van Baarn. Uiteindelijk liep Baarn toch in zijn eigen mes na een zware overtreding op Matthijs van Harten. Uit de hierna volgende spelsituatie werd het 2-1 voor ons elftal.

Na een paar minuten spelen had Baarn even een overwicht, maar daarna werd het spel verplaatst en werd Baarn teruggedrongen. Vooral in de eerste twintig minuten combineerde ons elftal prima. Harry Buur zweefde in de 14e minuut naar een bal voorgezet door David Ronnes, maar de bal ging helaas over Harry's hoofd heen.

In de16e minuut kwam Brian Kosterman al in het veld, nadat Boaz Souhuwat zich geblesseerd had.  Hij verstapte zich bij een actie.

Inmiddels had het spelbeeld een rommeliger aanzien gekregen, waarbij Vriendenschaar drukte en Baarn zich met fysiek spel staande moest houden. Baarn kwam af en toe uit de verdedigende stelling en niet ongevaarlijk. We telden zeker drie momenten waarbij Vincent Rinck met fraaie reddingen een mogelijke goal voorkwam.

Freek Vermeulen komt hier niet langs zijn bewaker.

In de 26e minuut was er zo'n aanval van Baarn. Vincent redde ternauwernood. In directe aansluiting werd de bal naar voren gedirigeerd. Een fraaie aanval volgde. Jerrol Suitela zette vanaf de zijkant voor en vond het hoofd van Brian Kosterman, die doeltreffend uithaalde: 1-0.

Een paar minuten later had Brian de kans op een tweede treffer, maar de bal ging hem te snel vooruit, mogelijk door de wind die overdwars over het veld stond.

De bal gaat net te hard naar voren, waardoor Brian niet meer bij de bal kan komen.

Het bleef tot aan de rust 1-0 voor Vriendenschaar.

Na de rust kwam Vriendenschaar niet in zijn eigen spel en Baarn verontrustte onze Vincent Rinck meer dan Vriendenschaar de Baarnkeeper. Vincent stond echter prima te keepen en had daarbij een keertje de hulp van de paal nodig. De aanvallen van Vriendenschaar waren er uiteraard ook, maar steeds ontbrak de beslissende trap. Een paar keer ging de bal sneller naar voren dan onze eigen aanvallers. Harry Buur werd tot tweemaal toe hard aangepakt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wuifde eventuele penalty's weg.

In de 57e minuut leek de wedstrijd een verkeerde wending voor Vriendenschaar te nemen. De eigen aanval zocht vergeefs naar de tweede treffer en dus viel hij  aan de andere kant. De spits van Baarn brak door en klopte onze verdediging op snelheid. Vervolgens werd Vincent kansloos gelaten.

Harry Buur vliegt het net in, maar de bal niet, waardoor deze de prooi wordt van de Baarnkeeper.

In de 62e minuut kwam Jordao Pelamonia in het veld voor Zinho Neves en in de 78e minuut Tiemen van der Heiden voor Freek Vermeulen. Achteraf was de laatste  een gouden wissel. In de 80e minuut werd namelijk Matthijs van Harten, opgerukt, hard onderuit gehaald. In de cluts ging de bal wel over de doellijn: corner. Nadat Matthijs was opgelapt, werd de corner genomen. De bal kwam tussen allerlei spelers in en bereikte uiteindelijk Tiemen die van dichtbij 2-1 schoot.

Hierna moest Vriendenschaar nog een paar moeilijke minuten door, waarbij zowel 2-2 mogelijk was als 3-1. Het bleef bij 2-1. Drie belangrijke punten waren binnen.

De keeper van Baarn is net eerder bij de bal dan Harry Buur.

Klik op Uitslagen en stand voor de actuele stand van zaken.