80'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

9 oktober 2011 14:00

Mand, J.C.

Een in de tweede helft zeer sterk spelend Vriendenschaar heeft met 2-1 medekoploper Zeist aan de zegekar gebonden. De rust was nog 0-1. Dank zij deze zege is Vriendenschaar enig koploper geworden. De belangrijkste concurrent is nu BFC.

Al in de vijfde minuut kwam Zeist op een 0-1 voorsprong door een goed genomen hoekschop. De bal kwam op maat bij de mee naar voren stormende laatste man van Zeist die keihard en onhoudbaar inkopte. Er werd hem overigens niet veel in de weg gelegd.

Hierna ontwikkelde zich een wedstrijd waarin Zeist aanvankelijk de wat betere en scherper spelende ploeg was, zonder dat er zich nog al te gevaarlijke momenten voordeden. Ook Vriendenschaar schiep zich aanvankelijk weinig kansen. Pas in het verdere verloop van de eerste helft ontworstelde Vriendenschaar zich aan het lichte overwicht van Zeist.

Terrence Stolp in duel.

In de 34e minuut belandde een als voorzet bedoelde bal op de lat van het Vriendenschaardoel. Een minuut later het eigenlijk eerste en harde schot op het doel van Zeist. Het schot van Niek Amelink ging rakelings langs het doel.

Terrence Stolp lijkt een kans te krijgen voor het door de Zeistkeeper verlaten doel.

In de 39e minuut miste de keeper van Zeist een hoge bal, maar Terrence Stolp miste ook. Op slag van rust nog een gevaarlijk moment voor het doel van Zeist. De bal ging rakelings langs eerst de linker- en vervolgens  de rechterpaal. Vriendenschaar mocht nog een corner nemen die overigens niets opleverde en daarmee kwam de rust.

Na de rust zette Vriendenschaar meteen druk en Zeist moest in de verdediging. Het wachten was eigenlijk op een doelpunt van Vriendenschaar. Alleen moest Roy Roodenburg nog goed in actie komen na een gevaarlijke uitbraak van Zeist.

De Zeistkeeper in achtervolging op Bas van Overbeek.

In de 56e minuut moest de Zeistkeeper in de achtervolging toen een verkeerde terugspeelbal bij Bas van Overbeek kwam. Die zette de bal nog wel voor, maar de bal was net een tikkeltje over de doellijn.

Terrence Stolp aan de bal, terwijl Cor Prein meelopt ter ondersteuning van de aanval.

In de 69e minuut kwam Cor Prein het veld in. En een minuut later had hij al succes. Hij schudde een tegenstander van zich af en schoot op doel. De keeper kreeg de bal niet klem en Cor kon in tweede instantie het karwei toch afmaken. 1-1.

In de 78e minuut kreeg Vriendenschaar drie corners achter elkaar te nemen. Het leverde geen doelpunt op.

In de 80e minuut kreeg Vriendenschaar een vrije schop rechts van het doelgebied te nemen. Tibor nam hem en de bal draaide zo maar het doel in: 2-1. Er werd nog wel naar de bal gekopt, maarniemand raakte de bal nog. Dus kwam deze treffer geheel voor rekening van Tibor.

Een van de laatste aanvallen vsn Vriendenschaar, opgezet door Youssef Rsmdani.

Zeist kon niet veel meer  terug doen. De beste kans was nog voor Vriendenschaar in de 85e minuut, maar het schot ging over. De zege van Vriendenschaar kwam niet meer in gevaar.  En zo brak boven het Vriendenschaarveld, war het vooral in de tweede helft abomibel regende,  de zon helemaal door.

Het thuispubliek ging tevreden naar huis. Niet alleen de overwinning telde, maar ook het vertoonde goede spel.   Ons elfatl heeft   een goede stap gezet naar de periodetitel van de eerste periode. Het is nu oppassen voor BFC, want deze ploeg heeft weliswaar twee punten achterstnd, maar wel een beter doelsaldo na de 8-1 winst op Zuidoost United.

14.00 Amsvorde - Baarn 2-3
14.00 Hooglanderveen - 't Gooi 1-0
14.00 BFC - Zuidoost United 8-1
14.00 HVC - BVV '31 3-3
14.00 Vriendenschaar - Zeist 2-1
14.00 Victoria - Laren '99 1-0
14.00 KVVA - AS '80 0-8

Klik op ranglijst voor de actuele stand.

Ruud Veldhuizen maakte weer een hele fotoreportage. Klik hier.