8 oktober 2011 12:00

Bazzahi, S.

C1: Uit tegen SDO Bussum

De jongens van de C1 traden aan tegen SDO C1. De selectie wordt geplaagd door blessures, maar zou de opgaande lijn van de laatste week voortgezet worden?

Om maar met de deur in huis te vallen: nee, die opgaande lijn was ver weggezakt. Al na twee minuten kreeg Vriendenschaar een penalty tegen, nadat de verdediging de SDO- aanvaller ongelukkig neerhaalde. Mark dook naar de goede hoek, maar was kansloos:
1-0. Het was duidelijk, SDO had het initiatief en gaf dat in de eerste helft ook niet meer af. Vriendenschaar kon hier te weinig tegenover stellen en voetbalde zonder inspiratie en zeer slordig. Vaak werd er balverlies geleden en waren spelhervattingen onnauwkeurig. Ook SDO had moeite te scoren, zodat het 1– 0 bleef.

In de tweede helft werd het beter, maar SDO bleef het beste van het spel houden. Lang had Culemborg nog hoop op de gelijkmaker, die kwam er niet. Na enkele grote kansen maakte SDO het af met de 2-0. Vriendenschaar kwam laat in de tweede helft nog wel beter op gang, maar bleef de schaarse kansen jammerlijk missen.

De C1 heeft het moeilijk en zal een manier moeten vinden om volgende week te starten, zoals ze in de tweede helft gevoetbald hebben. Zo bleven de punten in Bussum en de indruk bestaat dat dat met een fitte en scherpe selectie niet nodig was geweest.