Vriendenschaar JO15-1 - IJsselmeervogels C1

C-Junioren (district), C1, 3e divisie B

24 september 2011 13:15

Bollen, J.H.

C1:  Kansloos tegen de Vogels.

De C1 trad aan tegen de C1 van IJsselmeervogels uit Spakenburg. Het werd de slechtste wedstrijd van onze jongens van dit seizoen.

Vanaf de aftrap werd het snel duidelijk, Vriendenschaar C1 werd overklast door IJsselmeervogels. Met veel inzet hielden we in de eerste helft nog 20 minuten stand. Toen volgde een  hoge voorzet vanaf de zijkant. De keeper  verkeek zich op de hoge bal en liet deze los: 0-1. Vriendenschaar werd op het middenveld overlopen door een goed combinerend  IJsselmeervogels. Met  hangen en wurgen bleef het tot de rust 0 -1.

Zou trainer Willem  de jongens in de rust op scherp kunnen zetten ?  Om maar met de deur in huis te vallen … nee, dat lukte niet.  IJsselmeervogels bleef veel te sterk. Door enkele verdedigende blunders werd het al snel  0-2  en  0 -3.  Vriendenschaar  kwam niet aan combinatie-voetbal toe en roeide de bal vaak blind naar voren. Daar wisten de twee boomlange verdediger van IJsselmeervogels wel raad mee.  Van een wedSTRIJD   was geen sprake meer vanwege het ontbreken van strijd. Slechts een paar Vriendenschaarspelers konden het nog opbrengen er echt voor te gaan.

De trainer van IJsselmeervogels gaf de instructie in de drinkpauze : rustig uitspelen en de nul houden. Dat deden ze ook en ondertussen scoorden ze nog de 0-4 en  0-5 .  Vriendenschaar kon niet meer en zag uit naar het eindsignaal.  Op de valreep kreeg Joram nog een enorme kans. Hij omspeelde de keeper handig maar schoot, naar de zijkant gedwongen, in het zijnet.  Illustratief voor de wedstrijd.