92'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

25 september 2011 14:00

Kolsteeg, A.J

Vriendenschaar heeft een 5-3 overwinning geboekt op Baarn. Toch kam de overwinning veel minder gemakkelijk tot stand dan de uitslag doet vermoeden. Ook niet doordat Vriendenschaar bij de rust al met 2-0 voorstond.

Sander Verbeek is neergehaald. Maar de scheisrechter staat er bovenop.

Al na zes minuten stond ons erste elftal op deze zonovergoten zondag met 1-0 voor. Terrence Stolp speelt af op Tibor Veldhuizen en deze scoort beheerst.
In de dertiende minuut ontsnapt Vriendenschaar aan een penalty. Sander van Overbeek
verspeelt de bal en in de verdediging begaat vervolgens een verdediger in ons strafschopgebied een overtreding. Maar de scheids ontgaat dat.

In de twinitgste minuut een aanval van Baarn waarbij de bal tegen de paal belandt en vervolgens tot corner wordt verwerkt. Vriendenschaar ontsnapt opnieuw.

In de zevenentwintigste minuut een mooie aanval van Vriendenschaar die leidt tot een voozet van Tibor Veldhuizen in een melee van spelers. De keeper van Baarn redt vervolgens op de inzet van Vriendenschaar.

Bas van Overbeek verwikkeld in een duel.

In de eenendertigste minuut de mooiste aanval van Vriendenschaar. Na onderschepping van een Baarnaanval door Niek Amelink gaat de bal over diverse schijven de andere kant op. Bas van Overbeek passt op Terrence Stolp en die maakt met een schuiver 2-0.
Hierna golft het spel over en weer, maar de rust komt met 2-0.

In de tweede helft gaat het spel door zoals in de eerste helft. En ineens is het 2-1 door een tegentreffer van Baarn. Marcel van Daalen vlagt voor buitenspel, maar de scheidsrechter kijkt niet op of om.

De druk van Baarn neemt toe en Vriendenschaar wordt teruggedrongen. Er zijn weliswaar uitbraken van Vriendenschaar, maar de balaanname is in de aanval slecht of de bal wordt gewoon verprutst. In de 72e minuut een vrije schop voor Baarn. De bal gaat tegen de paal en wordt tot corner verwerkt.

In de 77e minuut wordt het toch 2-2 uit een penalty. Niek Amelink houd teen speler van Baarn vast en de scheidsrechter wijst gedecideerd naar de stip. Heel de Vriendenschaaraanhang houdt zijn hart vast, want staan we op instorten?

In de tweede helft zijn er nogal wat blessures. De man in het geel is niet de scheidsrechter, maar de gresrechter van Baarn.

Het laatste kwartier is heel hectisch. Er is veel oponthoud door blessures, zonder dat de wedstrijd uit de hand loopt.

Twee minuten na degelijkmaker komt Vriendenschaar toch weer op 3-2. Een Vriendenschaaraanval gaat al worstelend door de Baarndefensie. Jordan van Gestel scoort 3-2. En enkele minuten later is er een mooie aanval via de uitstekend spelende Ilias Jijih. Hij rukt op en geeft voor. De bal wordt door Boaz Souhuwat in het doel gedeponeerd. Staan we ineens weer twee doelpunten voor: 4-2.

Maar Baarn geeft zich nog niet gewonnen. De 90 minuten staan al op het scorebord en de scheidsrechter telt liefst tien minuten bij. En dan scoort Baarn warempel opnieuw. (4-3).Opnieuw bonkende harten aan Vriendenschaarzijde. Maar dan is er een prachtige aanval van  Vriendenschaar. De bal komt bij Tibor Veldhuizen. Devoorzet gaat voorlangs de keeper van Baarn en Boaz is er als de kippen bij om de 5-3 aan te tekenen.

Youssef Ramdani haalt keihard uit, maar blesseert zich tegelijkertijd...

... en moet zich laten behandelen door Msrcel Uding.

Baarn geeft het nog niet op. Er komt nog een vrije schop voor Baarn. Niek Amelink moet het veld verlasten wegens twee keer geel. De vrije trap levert niks op en even later fluit de scheidsrechter, die de hectiek de baas bleef, voor het einde.