85'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

18 september 2011 15:00

Schigt, R.G.M.N.

Vriendenschaar heeft een klinkende overwinning geboekt op Zuidoost United. Het werd liefst 0-7.
Hoewel Zuidoost United na drie zware nederlagen toch wel als een zwakke ploeg moet worden aangemerkt, ging het aanvankelijk bij Vriendenschaar niet van een leien dakje. Maar gaandeweg zakte Zuidoost helemaal door het ijs.

Er was nog geen halve minuut (26 seconden) gespeeld of de bal lag al in het Vriendenschaardoel. Maar assistent-scheidsrechter Marcel van Dalen had de vlag gedecideerd omhoog gestoken. Op diens aanwijzing keurde de scheidsrechter het vroege doelpunt van Zuidoost United alsnog af.

In de negende minuut krijgt Zuidoost United opnieuw de kans om op 1-0 te komen. Na het nemen van een vrije trap van de Amsterdamse ploeg wordt in het strafschopgebied van Vriendenschaar hands gemaakt. Penalty. Maar de bal wordt tegen de paal geschoten en door de Vriendenschaarverdediging vervolgens weggewerkt.

Is Vriendenschaar wakker geschud? Het lijkt erop. Want in de vijftiende minuut wordt bij een aanval van Vriendenschaar door Z.O.United hands gemaakt waarna Sander van Overbeek de vrije trap net naast schiet. Maar een minuut later is het dan toch raak. Chahid Badaoui verovert de bal, geeft af aan Tibor Veldhuizen. Diens voorzet bereikt Bas van Overbeek en deze scoort: 0-1.

Na twintig minuten een incident. Bas van Overbeek blesseert zich zelf en vraagt om verzorging. De scheidsrechter geeft Marcel Uding toestemming het veld in te gaan. Na behandeling kiest Marcel de kortste weg terug uit het veld, hoewel de scheids hem een andere kant opstuurt. Marcel loopt toch door waarop de scheidsrechter hem toevoegt:  'Klootzak, ik bepaal wel waar je het veld af mag' en toont hem een rode kaart. Marcel Uding pikt de woorden van de scheidsrechter niet, waarna de scheidsrechter besluit de wedstrijd te staken. De spelers zoeken de kleedkamers op waarna René van Dijk (in de kleedkamer) de gemoederen tot bedaren brengt.

Na tien minuten onderbreking wordt de wedstrijd alsnog hervat. Vriendenschaar is gelukikig niet van slag. Want in de 25e minuut verovert Chahid Badaoui na een afgeslagen aanval van Vriendenschaar alsnog de bal. Die verdijnt vervolgens in de rechter bovenhoek van het doel en is het 0-2.

Kort daarna krijgt Terrence Stolp een prima kan op 0-3, maar de keeper blokt zijn schot met zijn been. Het wordt in de 40e minuut alsnog 0-3 . Terrence heeft daar een flink aandeel in door zich vrij te spelen. Maar daarna is het Dominggus Souhuwat die vanaf de zestien meter 0-3 aantekent.

Na de rust zijn er legio kansen voor Vriendenschaar om de score verder op te schroeven. Tibor Veldhuizen, Dominggus en Terrence krijgen prachtige kansen, maar een hogere score blijft vooralsnog uit. Youssef Ramdani is dan al in de 45e minuut vervangen door Karim Ghoulbzouri.

In de 53e minuut laat Bas van Overbeek zich vervangen door Jordan van Gestel, die in de 61e minuut scoort.  Mochine Ramdani (net in het veld gekomen voor Dominggus) neemt vanaf links een hoekschop. Bij de verste paal teruggekopt door Niek Amelink en door Jordan van Gestel binnengekopt.

In de 65e minuut weer een hoekschop en het is wederom is het raak. Nu is het Terrence die het karwei afmaakt. In de 67e minuut is het vervolgens weer Terrence die de 0-6 scoort en in de 85e minuut scoort Terrence tenslotte zijn hattrick en bepaalt de eindstand op 0-7. Dat er tussen de bedrijven door vele reeële kansen onbenut zijn gebleven is jammer maar daar zal ongetwijfeld aan gewerkt gaan worden.

Vriendenschaar is dank zij deze grote overwinningop doelsaldo nu de nieuwe  koploper. De eerste plaats wordt overigens gedeeld met Zeist en BFC.

14.30 AS '80 - BFC 1-4
14.00 Laren '99 - 't Gooi 1-0
14.00 Zeist - Hooglanderveen 3-1
14.00 BVV '31 - KVVA 8-4
14.00 Baarn - Victoria 1-1
15.00 Zuidoost United - Vriendenschaar 0-7
14.00 Amsvorde - HVC 1-2

Klik op ranglijst voor de actuele stand.

Ruud Veldhuizen maakte weer een hele serie foto's van dit duel. Klik hier.