88'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse F

11 september 2011 14:00

Nijs, M.

Vriendenschaar heeft de confrontatie met Amsvorde met 5-3 gewonnen. De doelpunten van Amsvorde kwamen pas na een 5-0 stand op het scorebord. De overwinning van Vriendenschaar kwam overigens geen moment in het gevaar. Maar die tegentreffers houden wel een waarschuwing in, want ze kwamen wel heel erg gemakkelijk tot stand.

Vriendenschaar bereikte de rust al met een 2-0 voorsprong. Na drie minuten reeds stond het 1-0 door een doelpunt van Sander Verbeek die naar het doel van Amsvorde was opgestoomd. Zeker een half uur speelde de wedstrijd zich af op de helft van Amsvorde, zonder dat er veel spectaculaire dingen gebeurden.

In de dertigste minuut werd het 2-0 door Dominggus Souhuwat, bij een situatie waarbij de bal een keer door de keeper van Amsvorde werd gestuit, de bal daarna van de doellijn werd weggewerkt en Dominggus vervolgens dacht 'Driemaal recht is scheepsrecht'.

Amsvorde kwam wat meer naar voren in het laatste kwartier. Een drietal overtredingen achter elkaar begaan door Vriendenschaar gaf Amsvorde de kans om uit stilstaande momenten iets te ondernemen. Maar in alle drie de gevallen gebeurde er niks verontrustends.

Na de rust vielen de doelpunten van Vriendenschaar als rijpe appels van de boom. Terrence Stolp zette in de tweede minuut van de tweede helft goed door. Zwaar op de huid gezeten, scoorde hij toch 2-0. Een minuut later speelde Bas van Overbeek zich mooi vrij om daarna zelf te doelpunten: 4-0. En weer drie minuten later kon Terrence Stolp de 5-0 laten aantekenen.

Jordan van Gestel en Bas van Overbeek gaan bijna met de koppen tegen elkaar.

Wie gedacht had dat Vriendenschaar over Amsvorde heen zou walsen, kwam bedrogen uit. Niet dat Amsvorde beter ging spelen, maar Vriendenschaar ging wel slordig verder. Met name in de defensie werd soms te slap ingegrepen. Twee minuten na de 5-0 werd het 5-1 toen de Amsvordespits vri je doortocht werd geboden. Een half uur later stond er 5-2 op het scorebord, toen de aanval van Amsvorde niet gehinderd werd. Een eenvoudig kopballetje betekende 5-2. En in de 43e minuut werd het wel heel gemakkelijk 5-3.

Vlak voor het laatste doelpunt van Amsvorde had Ilias Jijih nog een mooie actie in huis. Vanaf de vleugel schoot hij de bal net over de lat.

Eerste blessurebehandeling van Bas van Overbeek. Hij kan de wedstrijd weer voortzetten.

Bas van Overbeek blesseerde zich twee keer. In de 26e minuut van de tweede helft had hij verzorging nodig. En bij Vriendenschaar waren de wissels al op. Vlak voor tijd ging Bas bij een actie neer. Vermoedelijk valt de schade mee.

De wedstrijd is afgelopen, maar Marcel Uding moet veel moeite doen om Bas van Overbeek weer mobiel te krijgen,

Volgende week moet ons elftal naar Zuidoost United,dat een zware 6-0 nederlaag te incasseren kreeg. Maar laten we niet lichtzinnig naar Amsterdam afreizen. De drie tegendoelpunten geven aan dat je voor de volle negentig minuten geconcentreerd moet spelen.

In onze afdeling vielen vandaag nog meer grote uitslagen te noteren.

14.30 AS '80 - Laren '99 6-0
14.00 't Gooi - Zeist 0-5
14.00 Hooglanderveen - BVV '31 2-1
14.00 KVVA - Baarn 1-3
14.00 Victoria - Zuidoost United 6-0
14.00 Vriendenschaar - Amsvorde 5-3
14.00 BFC - HVC 4-0