Meisjes D-Pupillen (najaar), MD1, 1e klasse 12

10 september 2011 12:20

VV De Meern MD1 - CVV Vriendenschaar MD1 - 6-1
10 september 2011

Vandaag 10 sept 2011 wordt de eerste competitiewedstrijd tegen VV De Meern gespeeld. Van VV De Meern is bekend dat zij altijd goed voetballende teams hebben waar wij het altijd lastig tegen hebben. Na een rustige warming-up wordt er gestart. Maar vanaf de eerste minuut worden we eigenlijk op alle fronten afgetroefd.  In de duels is VV De Meern actiever en hun positie spel is verzorgt. De eerste kans is voor De Meern die gelukkig voor ons over geschoten wordt. Een tweede kans volgde al snel waarbij Myrea de bal nog kon keren. Maar uiteindelijke door een foutje van Myrea kon De Meern scoren. Helaas werd er wat gemopperd en dat gaat ten koste van het spel. Al snel wordt er vanuit een goed genomen corner gescoord 2-0 achter en pas halverwege de eerste helft. Wij konden niet echt uit de verdediging komen. Ook omdat niet iedereen lekker mee voetbalt. Uiteindelijk staan we bij de rust al met  4-0 achter. Dit komt niet alleen door het goede spel van de Meern maar vooral doordat wij op elkaar aan het mopperen zijn en niet fanatiek genoeg voetballen.

In de rust is hier even over gesproken. En ik moet zeggen … de tweede helft geeft een heel ander beeld. Om in de bewoordingen van Fred Rutte te spreken "Er is geen helft bij voetballen hetzelfde". Vriendenschaar krijgt meer balbezit en iedereen voetbald met elkaar!! Hieruit ontstaat dat wij de bal soms lekker rond kunnen laten gaan. Wel scoort de Meern nog de 5-0. Maar ook wij krijgen kansen. Uiteindelijk 10min voor tijd wordt er door een prachtige aanval gescoord door Chayenne. Doelpuntje om door een ringetje te halen. Uiteindelijk wordt het 6-1.

Over de eerste helft hebben we volgens mij voldoende gesproken. Een pluim aan jullie allemaal omdat jullie jezelf hebben herpakt in de tweede helft. Deze wedstrijd heeft ons een paar wijze lessen opgeleverd namelijk voetballen doe je met elkaar (en mag best fanatieker) en coach elkaar alleen maar positief (geldt voor ons allemaal). Na een wedstrijd lekker voetballen met elkaar is tijd genoeg om lol te maken. Maar door een positieve instelling wordt het voetballen leuk voor iedereen!!!