Meisjes D-Pupillen beker poule, MD1, Groep 1 28

Stand van links naar rechts: Chayenne, Kelly, Anna, Myrea, Willemijn, Tamara, Loïs, Britney.
Zittend van Links naar rechts: Gwynn, Lisa, Mali, Samira, Laura, Vivian, Yasmine.

Vreeswijk MD1 - CVV Vriendenschaar MD1 - 0-2
Zaterdag 03 september 2011

Op deze zonnige zaterdag gaat de MD1 naar Vreeswijk voor de eerste wedstrijd van dit seizoen. Het is voor beker en wordt door de elftal(leiding) gezien als min of meer een oefenwedstrijd want voor de helft van dit elftal wordt het de eerste keer op een heel veld! Gelukkig blijkt al gauw dat dit ook voor de helft van het elftal van Vreeswijk geldt dus dat maakt dat de verhoudingen vooraf aan de wedstrijd gelijk zijn.
De afgelopen weken is er door de meiden flink getraind. Voor allemaal is ook dat even wennen. Ook de nodige uitleg is gegeven over de gewijzigde spelregels. Dat maakt het allemaal iets moeilijker maar ook spannender!!

Vanaf het eerste fluitsignaal wordt er door de meiden flink druk gezet. Dat levert al meteen een aantal kansen op. Vooral Mali is in het begin gevaarlijk. Vreeswijk kan niet anders doen dan verdedigen. Loïs, Yasmine, Mali, Britney en Chayenne zijn in deze fase heel actief. Bij een van deze aanvallen beland een schot van 15m van Loïs op de paal. Eigenlijk had het na 15minuten al 0-3 kunnen staan. Maar in de 20' komt een schot via de keeper voor de voeten van Chayenne. Zij bedenkt zich geen seconden en tikt de bal binnen. 1-0 Voor!!! Wie had dat verwacht. Na dit doelpunt wordt Vreeswijk iets brutaler. Maar bij de spaarzame momenten dat zij eruit komen staat de verdediging met Lisa, Gwynn, Samira, Anna en Willemijn goed. Vreeswijk heeft in de eerste helft te weinig kracht om gevaarlijk voor de goal te komen.

Doordat het zo warm is wordt er in de tweede helft in een lager tempo gespeeld. Dit levert ook gevaar op voor de onze goal. Bij twee momenten waarbij Vreeswijk gevaarlijk wordt blijkt Myrea net genoeg de bal te kunnen keren. Het blijft spannend. Een doelpunt voor ..... dat is een minimale marge. Een gevaarlijke uitval en het zou gelijk kunnen worden. Het middenveld met Laura, Tamara, Vivian en Kelly moeten deze wedstrijd vol aan de bak. De vermoeidheid begint halverwege de tweede helft toe te slaan. Een paar kleine blessures (wat dan er voor zorgt dat je even rust kunt pakken).
In de laatste 4minuten wordt Britney nog een keer gewisseld. In deze laatste minuten zet britney samen met Chayenne een aanval die uiteindelijk wordt afgerond. 2-0!!! De scheidsrechter fluit hierna gelijk af!!

Blessure behandeling bij Laura.

Groot compliment aan alle meiden. Tijdens de wedstrijd wordt er onderling zeer positief gecoached. Natuurlijk gaat er wel eens wat mis maar daar gaan we de komende tijd aan werken!!!!