89'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

22 mei 2011 14:00

Wassink, G.

Vriendenschaar heeft de wedstrijd tegen Brederodes met 2-2 gelijk gespeeld. De gelijkmaker van Brederodes kwam in de allerlaatste minuut van de officiele speeltijd tot stand. Maar op het moment dat Vriendenschaar nog met 1-2 voor stond, wist ons elftal al dat degradatie een feit was.

De wedstrijd begon op het kunstgrasbijveld van Brederodes een kwartier later dan officieel vastgesteld, doordat de doelnetten volgens de scheisrechter niet in orde waren.

De wedstrijd begon hoopvol voor ons elftal..

Jordan van Gestel kan shirtje trekken.

Vriendenschaar begon heel goed aan de wedstrijd en toonde aan niet stijf van de
zenuwen te staan. Althans van buitenaf bezien. Brederodes, al gedegradeerd, toonde tegelijk aan de wedstrijd niet te willen laten lopen.

Al na vier minuten belandde een kopbal, na een corner, op de lat van Brederodes. Na zeven minuten werd Jerrol Suitela met een mooie dieptepass  aangespeeld en vrij voor
de keeper faalde Jerrol niet: 0-1.

Jerrol scoort: 0-1.

Vriendenschaar had de wedstrijd vooreerst in zijn zak. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Brederodes. Tot de Vianense ploeg in de 23e minuut bij een uitval, tegen de verhouding in, op 1-1 kwam.

Ineens was de overtuiging bij ons elftal er niet meer. Wel kreeg Jerrol Suitela een minuut na de gelijkmaker nog een opgelegde kans, maar ditmaal schoot hij tegen de keeper van Brderodes op. Het spel van ons elftal zakte in. Het mocht van geluk spreken dat Brederodes, nu ineens de meerdere, bij een paar kansen de bal naast schoot.

De rust brak aan met een 1-1 stand. AS '80 stond met 1-0 voor en MSV liefst met 1-4.
Niet gunstig.

Vier minuten na rust stond het echter 1-2 voor Vriendenschaar. Een schot op doel werd afgeslagen. Uit de rebound kwam de bal bij Brian Kosterman die 1-2 in kegelde.

Zinho Neves wurnt zich tussen een aantal Brederodesspelers uit.

De hoop op een goede afloop van de competitie was er nog steeds omdat het bij AS '80 1-0 bleef en een gelijkmaker zo maar kon worden geboren. Inmiddels was het bij Fair Play - MSV 3-5.

Sander Verbeek  blokkeert een aanval van Brederodes.

Een kwartier voor tijd werd de stekker er bij Vriendenschaar  uitgetrokken. De wedstrijden AS '80 - VVZA (1-0) en Fair Play - MSV (4-7) waren ten einde. En al had Vriendenschaar nog twintig doelpunten gefabriceerd, degradatie was niet meer te ontlopen.

Dat het in de slotfase toch nog 2-2 werd, deed al helemaal niet meer ter zake. Het was wel illustratief voor het  verloop van vele wedstrijden dit seizoen. We werden kampioen gelijke spelen, maar daar koop je niks voor.

Zwaar teleurgesteld zochten onze spelers de kleedkamer op.