... (penalty)

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

8 mei 2011 14:00

Diaz, A.

Vriendenschaar heeft de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Magreb met 0-2 verloren. Vriendenschaar verdedigde zich lang heldhaftig en Vincent Rinck verrichtte de nodige fantastische reddingen. Desalniettemin was er op de overwinning van Magreb niks af te dingen.

In de eerst helft moest Vriendenschaar zich vooral beperken tot verdedigen. De wedstrijd speelde zich grotendeels af op de helft van Vriendenschaar. Maar het verdedigen ging Vriendenschaar in het algemeen goed af. En voorzover er op het doel van Vriendenschaar geschoten werd gingen de ballen over of naast en tenslotte was Vincent Rinck er nog die zich een betrouwbare sluitpost toonde.

TiborVeldhuizen probeert een actie op te zetten.

Waren er dan geen kansen voor Vriendenschaar? Maar wel beperkt in aantal. Al in de eerste minuut een kansje voor Jerrol Suitela, maar die schoot hoog over. Halverwege de eerste helft een snelle uitval over twee schijven en Zinho Neves kreeg een prachtige kans. Maar hij schoot hoog over. Een laatste wapenfeit was een vleugelschot van Jerrol, maar ook nu ging de bal over.

De wedstrijd liep in de eerste helft uit, doordat vanwege de warmte een drinkstop was ingelast. En verder waren er een stuk of vijf momenten waarbij de verzorgers het veld in moesten met de waterzak en de spons.

Brian Kosterman probeert door de verdediging van Magreb heen te breken.

De 0-0 ruststand was hoopgevend mede gezien de ruststanden op de andere velden.

Het spelbeeld was in de tweede helft gelijk aan de eerste. Magreb zocht goed combinerend de aanval en Vriendenschaar beperkte zich tot verdedigen. Je hoopte natuurlijk dat Magreb er moedeloos van zou worden en Vriendenschaar door een snelle counter zou kunnen scoren.

Helaas ging deze vlieger niet op. In de 64e minuut werd de bal vanaf de zijlijn over Vincent heen grkopt. Het was sneu dat Vincent daarbij enigszins op het verkeerde been stond.

Het bleef lang daarna 0-1. Vriendenschaar liet zijn verdedigende houding wat vallen, maar de schaarse tegenaanvallen ontbeerden scherpte, zodat de keeper van Magreb nauwelijks in actie hoefde te komen.

Jordao Pelamonia in duel met Magreb.

Er werd nog een drinkpauze ingelast. Maar Vrienenschaar was niet bij machte de bakens te verzetten. Na een aantal prachtige safes moest Vincen toch capituleren. Magreb kreeg in de 90e minuut een wat gemakkelijk gegeven penalty toegewezen. En die werd zo goed genomen dat Vincent geen kans had: 0-2. Een minuut later had Jerrol Suitela ook recht op een strafschop, maar die werd niet gegeven.

Vriendenschaar staat door de uitslagen nu op een degradatieplaats, maar gezien de uitslagen van vandaag en het programma van de laatste dag heeft Vriendenschaar alle kans om van deze plaats af te komen. Meer dan de nacompetitie zit er  echter niet in.

Ruud Veldhuizen maakte van deze wedstrijd een serie foto's. Klik hier.

14.00 Vriendenschaar - Magreb '90 0-2
14.00 Wasmeer - SMVC Fair Play 2-0
14.00 Waterwijk - OSM '75 2-1
14.00 Quick 1890 - UTS 2-1
14.00 VVZA - Maarssen 6-2
14.00 CDW - AS '80 3-1
14.00 MSV '19 - Brederodes 3-3