89'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

1 mei 2011 14:00

Akkaya (Ferit), F.

Door de 3-6 winst op AS '80 en het gelijke spel van MSV '19 tegen Wasmeer is de spanning onderin nu om te snijden. Vriendenschaar is in punten op gelijke hoogte met MSV gekomen maar het doelsaldo van de Montfoorters is wel veel beter. AS '80 staat ook nog maar één punt voor op ons elftal. Een zinderende ontknoping staat ons te wachten.

Onder zonnige weersomstandigheden, maar gelukkig niet snikheet, werd het belangrijke duel tegen AS '80 in Lelystad aangevangen. Aanvankelijk had AS '80 een optisch overwicht maar gaandeweg de eerste helft kwam Vriendenschaar beter in de wedstrijd.
Na een kwartier spelen is de hoofdrol voor beide keepers. Eerst redt de keeper van AS '80 op een goed schot van Jordan van Gestel. Vervolgens een tegenaanval van AS '80 en Vincent Rinck moet redden.

Vincent Rinck had in deze wedstrijd heel wat te doen.

In de 18e minuut een bgeweldige kans voor voor Jordan van Gestel. Uit een actie van Zihno Neves krijgt hij de bal op een presenteerblaadje maar helaas gaat het schot net naast.  In de 24e minuut is er een aanval van AS '80 waarbij de bal tot hoekschop wordt gewerkt. Uit de corner gaat de kopbal rakelings naast het Vriendenschaardoel.

Inmiddels heeft Vriendenschaar het initiatief van AS '80 overgenomen.

Dan is er de 30e minuut. Bij een uitbraak van Vriendenschaar krijgt Zinho Neves de bal die tot vrijwel de achterlijn doorgaat. De keeper verwacht weer een voorzet maar uiterst bekwaam prikt Zihno de bal in het doel en scoort hiermee de openinmgstreffer, 0-1.

Het openingsdoelpunt van Zinho Neves

Lang mag Vriendenschaar niet van de voorsprong genieten. In de 33e minuut wordt de bal over Vincent Rinck gelepeld en is het 1-1. Grensrechter Bram van Velden had al voor buitenspel gevlagd. Overleg tussen de scheidsrechter en Bram vindt plaats, maar de scheidsrechter blijft bij zijn beslissing.

Zes minuten later komt Vriendenschaar op achterstand. Sander van Overbeek maakt op de rand van het strafschopgebied een overtreding die de scheidsrechter bestraft met een gele kaart. Maar vervolgens legt hij tot verbazing van Vriendenschaar de bal alsnog op de stip. De penalty wordt benut: 2-1. Maar ook AS '80 kan niet lang genieten van deze voorsprong. Want in de 44e minuut scoort Jerrol Suitela op links, vrijwel vanaf dezelfde positie als waaruit Zinho ook scoorde. De rust gaat dus met 2-2 in.

De tweede helft begint AS '80 met tien man. In de rust schijnt de AS-keeper 'amok' te hebben gemaakt, waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt zag alsnog de rode kaart te trekken. AS '80 verschijnt met een speler als keeper op doel.

Ondanks de man meer situatie komt Vriendenschaar drie minutern na de hervatting  opnieuw op achterstand. AS '80 zet op rechts een aanval op. De bal wordt voorgezet, een aanvaller van AS '80 laat de bal bewust gaan, waarna de linker spits van AS '80 de 3-2 eigenlijk te simpel kan aantekenen.

De wedstrijd die door het doelpuntenverloop toch al spannend was, wordt nog spannender. Want in de zestigste minuut krult Brian Kosterman, op bijzonder fraaie wijze, de bal uit een vrije trap in de verste bovenhoek. Het staat  3-3.

In de 67e minuut komt ons elftal weer op voorsprong. Een mooie aanval van Vriendenschaar. De bal wordt ingeschoten en gaat royaal over de doellijn. Een speler van AS '80 schiet de bal uit het doel en de scheidsrechter laat doorgaan. De bal komt echter in de voeten van Jordan van Gestel en die kan alsnog scoren. 3-4!

In de 87e minuut een rush van Niek, die de inleiding vormt tot de 3-5.

In de 87e minuut zoekt Niek Amelink de aanval en speelt op tijd de bal af aan Jerrol Suitela. En die schiet keihard de 3-5 binnen.

En  nog is de koek niet op. In blessuretijd een verre uittrap van Vincent Rinck. De bal wordt bemachtigd door Jerrol Suitela en die  scoort zijn derde doelpunt en bepaalt met deze goal tevens de eindstand, 3-6.

Jerrol scoort 3-6; zijn derde doelpunt.

Even later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een heel belangrijke overwinning voor ons elftal, te meer daar MSV '19 puntverlies leed door een 1-1 gelijk spel tegen Wasmeer.

De thuiswedstrijd volgende week tegen Magreb '90 zal uiterst zwaar worden. Want Magreb zette Brederodes met 4-0 opzij en Maarssen versloeg koploper CDW met 2-0. Magreb ruikt met één punt achterstand op CDW bloed.

De eerste beslissing is gevallen. Want Brederodes is thans gedegradeerd.

Ruud Veldhuizen heeft ook tijdens deze wedstrijd weer een aantal foto's gemaakt. Hier klikken.