90'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

17 april 2011 14:00

Steur, P.G.

Ons eerste elftal is er wederom niet in geslaagd een overwinning te boeken. Het was zelfs raadselachtig hoe ons elftal in de tweede helft een zekere 3-0 binnen luttele minuten eigenlijk zelf ongedaan maakte. En het was wederom de allerlaatste speelminuut dat de winst weggegeven werd. Zo verspeel je je kansen op een goede afloop van de competitie natuurlijk wel. De uitslagen van vandaag geven aan dat er nog een strohalm rest.

Ilias el Karicha gaat er met de bal vandoor.

In de eerste helft toonde Vriendenschaar zich de veel betere ploeg dan Maarssen, dat defensief zijn zaakjes niet echt goed voor elkaar had.

De eerste kans voor Vriendenschaar deed zich al na vijf minuten voor, maar Niek Amelink schoot net over. In de 11e minuut werd de bal vanuit onze defensie naar voren gewerkt. De hoog opstuitende bal werd een prooi voor Jerrol Suitela, die op snelheid de Maarssenverdediging zijn hielen liet zien. Alleen voor de keeper faalde Jerrol niet. In de uiterste hoek verdween de bal in het doel 1-0.

Na twintig minuten weer een kans voor Vriendenschaar, maar nu schoot Tiemen van der Heiden over. Twee minuten later een luchtduel met Jordan van Gestel, die de bal hierna terug kon leggen op Niek Amelink. Die joeg de bal hard in het doel van Maarssen (2-0).

In de 33e minuut was het Brian Kosterman die de bal over de lat liet scheren.

Maarssen stelde hier vier ongevaarlijke corners tegenover. Alleen in de veertigste minuut een kans voor de aanval van Maarssen, maar de bal werd heel hoog over het doel van Vriendenschaar geschoten.

Tibor Veldhuizen brengt de bal onder controle.

Aanvankelijk waren ook in de tweede helft de betere kansen voor ons elftal. Met een schot van Jerrol Suitela dat veel leek op het doelpunt waaruit hij raak schoot. Maar nu zat de keeper er goed met zijn vuisten tussen.

In de 54e minuut een opgelegde kans voor Maarssen, maar de bal ging ook hoog over.

In de 63e minuut blessurebehandeling bij Vriendenschaar. Michel Blokker  nam de gelegenheid om Bas van Overbeek na langdurige afwezigheid in te brengen voor Zinho Neves. En Tibor Veldhuizen kwam tegelijk in het veld voor Tiemen van der Heiden.

In de 76e minuut leek Vriendenschaar in veilige haven te komen. Een overtreding op Brian Kosterman werd bestraft met een penatly. Niek Amelink nam deze. De keeper zat nog wel aan de bal, maar het was 3-0.

Niek Amelink schiet de 3-0 uit een penalty binnen.

Vriendenschaar kon op zijn gemak de wedstrijd uitspelen, leek het. Maar Maarssen dacht daar anders over. Zij het dat Maarssen door onze eigen ploeg in het zadel werd geholpen.

Een minuut na de penalty twee harde schoten op het Maarssendoel achterelkaar. De bal sprong tot twee keer toe terug in het veld. De tweede keer nam Maarssen de aanval over en waar onze verdediging niet op  orde was, liep Maarssen zo maar door: 3-1.

Brian Kosterman stuit op de keeper van Maarssen.

Nog niks aan de hand zou je zeggen. Maar bij een volgende aanval van Maarssen werd onze defensie opnieuw te kijk gezet en het was 3-2.

In de 86e minuut schoot Jerrol nog een keer over. En dan weer opnieuw de fatale slotminuut voor Vriendenschaar. De keeper van Maarssen stormde bij de laatste aanval van zijn ploeg naar voren en liet zijn doel leeg. De bal werd hoog voorgezet en ja hoor, de door Vriendenschaar weggewerkte bal stuitte tegen de Maarssenkeeper en vervolgens in het doel: 3-3.

Zeer teleurgesteld ging ons elftal bij het laatste fluitsignaal van het veld en ook de supporters gingen gefrustreerd naar huis. Gelet op de andere uitslagen misten we vandaag een heel goede kans op aansluiting. En nog kunnen we, met drie wedstrijden te gaan, de dans ontspringen. Je moet daarvoor wel een optimist zijn.  Dat blijven we dan maar.

14.00 Vriendenschaar - Maarssen 3-3
14.00 Brederodes - AS '80 2-1
14.00 Waterwijk - Wasmeer 4-2
14.00 Quick 1890 - SMVC Fair Play 3-5
14.00 VVZA - OSM '75 2-3
14.30 CDW - UTS 4-0
14.30 Magreb '90 - MSV '19 2-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Ruud Veldhuizen maakte een serie foto's. Klik op fotoreportage.