85'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

10 april 2011 14:30

Punt, R.

Vriendenschaar heeft een 1-2 voorsprong in de laatste vijf minuten van de wedstrijd toch nog uit handen moeten geven. In de 85e minuut werd het 2-2. En dat heeft ons eerste elftal jammer genoeg in een vervelende positie gebracht omdat alle concurrenten, op AS'80 na, wonnen. Die ploegen zitten nu AS '80 op de hielen, terwijl ons elftal door het gelijke spel achterop is geraakt.

De wedstrijd begon onder fraaie weersomstandigheden een kwartier later dan officieel de bedoeling was doordat de scheidsrechter verlaat bij UTS was gearriveerd. En hij wilde zich toch nog wel goed voorbereiden op de wedstrijd.

Vanaf het fluitsignaal ontrolde zich een wedstrijdbeeld waarbij de bal over en weer ging. Toch moest Vriendenschaar opletten. In de zevende minuut stond een UTS-aanvaller oog in oog met Vincent Rinck, maar die hield door een fraaie redding zijn doel schoon. En in de vijftiende minuut zorgde een verkeerde terugspeelbal er opnieuw voor dat Vincent zich diende te onderscheiden. Voor de tweede keer hield hij UTS van een treffer af. In de dertigste minuut was er wederom een redding van Vincent nodig om de brilstand op het scorebord te houden.

Vincent Rinck verrichtte een aantal belangrijke reddingen.

In de vijfendertigste en achtendertigste minuut was Vriendenschaar dicht bij de openingstreffer. Eerst schoot Jordan van Gestel net over na aangeven van Zinho Neves. En vervolgens schoot Jordan bij de volgende actie net naast.

In de veertigste minuut opende UTS de score, nadat we de bal hadden verspeeld en ook nog een verkeerde terugspeelbal volgde. Vriendenschaar ging niet bij de pakken neerzitten. In de 42e minuut ging Niek Amelink met de bal op stap. Hij passeerde twee tegenspelers en vervolgens bediende hij Jordan van Gestel op maat. Die hield het hoofd koel en scoorde de 1-1. Dit werd ook de ruststand.

Na de rust waren er twee kansen voor Vriendenschaar. Maar Zinho Neves en Jerrol Suitela kregen de bal niet in het doel.

Dan de 57e minuut. Een speler van UTS mocht met rood vertrekken na Niek Amelink in het gezicht geslagen te hebben.  En vervolgens kreeg een andere UTS-speler een gele kaart, waardoor aan UTS-zijde de irritatiegraad hoog opliep. De vraag rees zelfs of de wedstrijd nog tot een goed einde kon worden gebracht.

Ilias el Karicha in duel.

UTS bleef toch, zij het geirriteerd, met tien man doorvoetballen. En het werd er voor UTS niet beter op toen Jordan van Gestel in de 70e minuut na rust zijn tegenstander uitkapte en vervolgens raak schoot: 1-2.

Inmiddels pikte de scheidsrechter niet veel meer en hij deelde links en rechts gele kaarten uit, d.w.z. uitsluitend aan het adres van UTS. Vriednenschaar bleef in dat opzicht helemaal schoon.
In de tachtigste minuut een kans voor Vriendenschaar toen Niek Amelink vlakbij het doel van UTS een indirecte vrije schop mocht nemen. Zonder resultaat.

De laatste tien minuten waren om billen te knijpen, vooral ook omdat Vincent de Weger geen kans zag twee kansen af te ronden. En helemaal niet ten onrechte, want in de 85e minuut scoorde UTS toch nog 2-2.

Een afknapper voor heel Vriendenschaar, want dit werd ook de uitslag. Een resultaat waar we weinig mee opschieten, integendeel. De concurrentie won namelijk wel. We geven de moed uiteraard niet op.

Tenslotte: de scheidsrechter die het erg moeilijk had in de tweede helft, flot een prima wedstrijd. Aan hem lag het niet dat Vriendenschaar meteen gelijkspel genoegen moest nemen.