9 april 2011 11:45

Kuipers, D.

C1:  Thom Thom wijst de weg .

Na de winst van vorige week op de nummer twee Roda ’46 stond deze week de nummer zes  De Bilt op het programma. Als je wint van de nummer twee mag de nummer zes toch geen probleem zijn, of toch …. ?

Of het de roes van vorige week was weet ik niet, maar de C1 van Vriendenschaar moest even op gang komen. De Bilt won veel individuele duels en had wel zin in een spannend potje voetbal tegen de koploper. De gevaarlijke nummer 7 van De Bilt maakte het onze verdedigers erg moeilijk. Daardoor stonden we na slechts twee minuten al met 0-1 achter. ( Nu kun je hem beter in de eerste minuut tegen krijgen dan in de laatste).

Door het fysiek sterke De Bilt kwam Vriendenschaar niet in zijn spel. Pas na 15 minuten zagen we de eerste Vriendenschaar-aanval. Te vaak werd de lange bal gehanteerd, die slechts zelden aankwam.

In het begin van de tweede helft werd Manel gewisseld  vanwege een blessure. Achraf verving hem op de linkshalf-plaats, waardoor Thom als  linksbuiten ging spelen. Een gouden greep van trainer Willem. Thom kreeg een lange pass van Bram en ging goed op wilskracht door. Hij trok vervolgens de bal goed terug, waardoor Jeffrey  simpel binnen kon tikken: 1-1.  Een doelpunt waarvan de assist net zo mooi was als het doelpunt zelf.

Even later ging de spits van De Bilt goed door. Bram zag geen andere mogelijkheid dan hem te stoppen te koste van een overtreding. De Bilt kreeg een penalty en Bram geel. Beau zat nog in de goede hoek, maar kon een tegentreffer niet voorkomen: 1-2 .  Vriendenschaar rechtte de rug en ging vol op de aanval.  De leidde tot de 2-2 gemaakt door Thom met een halve omhaal .

De tijd zat erop. En de scheidsrechter , die zo langzamerhand weinig vrienden meer over had, telde ruim tijd bij. Genoeg tijd om na vijf minuten in blessuretijd Vriendenschaar een vrije trap te geven. Thom nam de vrije trap vanaf zo’n 20 meter afstand. Hij krulde prachtig in de uiterste kruising van het doel, ketste tegen de onderkant van de lat en verdween in het doel.  De Vriendenschaar euforie was kompleet:3-2.

Even daarna was het voorbij.  Jammer, dat enkele spelers hun inzet na de wedstrijd nog even op elkaar botvierden.

Vriendenschaar kwam met de schrik vrij en De Bilt kreeg misschien wel te weinig. Maar in Culemborg zat niemand daarmee.  Het team toonde veerkracht en bleef, ondanks dat ze twee keer achter kwamen , erin geloven.  Thom wees ons de weg  en dat hadden we hard nodig !