Meisjes D-Pupillen (voorjaar), MD1, 1e klasse 16

9 april 2011 11:15

Tomey, G.

MD1 verliest nipt duel van Desto

Vandaag de wedstrijd tegen Desto MD1, en met precies 11 meiden een pittige opgave, want er bleken ook nog een paar dames de stapavond in de Rodenburg in de benen te hebben. Nadat er in de opstelling was gesleuteld en iedereen zijn plekje op het veld wist, werd er begonnen aan de warming up. Er worden voor de wedstrijd nog wat afspraken gemaakt, breed staan als we balbezit hebben, en het veld klein maken als we balverlies hebben. We gaan proberen het speelveld niet te lang te maken, en proberen met de snelheid van onze buitenspeelsters de tegenstander te verrassen. Met deze tactiek word de wedstrijd begonnen en de eerste 5 minuten werd bijna alles goed uitgevoerd. En wisten we goed in ons spel te komen, maar één ongelukkig moment zorgde ervoor dat de tegenstanderster een kans kreeg op doel te schieten. Na een fantastische redding op de hoge bal van Sissy die de bal prima onder de lat van sloeg kreeg de spits een niet te missen kans op de 0-1. De meiden waar heel even van slag wat dan ook binnen een paar minuten leidde tot de 0-2, ook hier ging een ongelukkige misser op ons middenveld vanaf. Waardoor we er zelf voor zorgde dat de speelster van Desto een prima schot op doel kon loslaten. Deze bal was zo hoog dat Sissy hier zelfs geen redding op kon brengen. Deze 0-2 leek even de genade klap te zijn voor onze meiden, maar er stonden een paar dames op en deze kroppen uit een schulp. Er werd teruggegrepen op de gemaakte afspraken, en zo werd Bianca weggestuurd die haar lange rush over het veld beloond zag worden met een doelpunt. Ondanks dat de tegenstandsters wat meer balbezit hadden, waren er zelfs nog kansen op de gelijkmaker. Doordat we weer even terug vielen op het oude speeltje met een zeer lang speelveld met veel ruimtes tussen de linies, konden de tegenstandsters wat makelijker elkaar vinden op het middenveld en dit zorgde voor de 1-3 ruststand. Na de rust stond er weer een elftal wat voor alles wilde strijden, en weer werd het strijd plan gevolgd en vanuit een onmogelijke hoek scoorde Bianca de zo belangrijke 2-3. De daarna resterende speelminuten kon het alle kanten op, en werd ervoor iedere meter van het veld gevochten. Dit was een mooi gezicht zo vanaf de zijlijn. Ondanks het harde werken van onze meiden moesten we helaas toch 1 doelpuntje toestaan. Ondanks de 2-4 werd er tot het laatste fluitsignaal gevochten als tijgers, en vielen er menig dame na dit verlossende fluitsignaal uitgeput op het veld. We kunnen als team terug zien op een meer dan prima wedstrijd en met deze instelling kan het nooit lang duren voordat de score een keer onze kant opvalt en de drie punten bij ons blijven. Dames zet deze lijn voort Een trotse supporter